Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Döne Kaya : Yetkililer ne yapıyor?

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Antakya Fuat Koku Sitesi’nde ailesini kaybeden Döne Kaya, adalet arayışını Kuğulu Park’ta sürdürüyor. 18 haftadır devam eden adalet nöbetinde Kaya, yetkililere sert bir şekilde seslenerek adaletin sağlanmadığını vurguladı.

Depremde hayatını kaybeden 53 bin insan için hâlâ adaletin sağlanmadığını belirten Kaya, “Yetkililer ne yapıyor? Depremin üzerinden nerdeyse 2 yıl geçti, adaleti neden sağlamadılar? Türkiye’deki tüm yetkilileri, Cumhurbaşkanı’ndan bakanlıklara kadar herkesi göreve davet ediyorum” dedi.

Kaya, depremden 587 gün geçtiğini ve 6 Şubat’tan bu yana 19 aydır cevaplanmamış sorular olduğunu belirterek, “Sorumlu müteahhitler, yapı denetimler ve kamu görevlileri neden hâlâ çalışıyor ya da ceza almadılar? Yaptıkları sorumsuzluklara göz mü yumalım?” şeklinde konuştu.

Kaya, Fuat Koku Sitesi’nde annesi, kız kardeşi, ağabeyi ve 9 aylık yeğeniyle birlikte 65 kişinin hayatını kaybettiğini anlatarak, “Kalbim de aklım da bu gerçeğe dayanamıyor. Sadece empati yapmanızı istiyorum. Şu an yanınızda olan sevdiğinizi bir an için depremde kaybettiğinizi düşünün ve bu davalara sahip çıkın” dedi.

Döne Kaya’nın çağrısı, yetkililere deprem davalarına gereken önemin verilmesi ve adaletin sağlanması yönünde bir uyarı olarak değerlendiriliyor. – Volkan İcil-