Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dörtyol Belediye Meclisinde garip şeyler oluyor…

Başkan, Asfalt İçin Kredi

Başkan, Asfalt İçin Kredi İstedi, Sonra Vazgeçti!

Meclise davet edilen alacaklı firma yetkililerinin açıklamaları da hayretler içinde bıraktı!

Dörtyol Belediye Meclisi’nin Perşembe günkü oturumunda ilginç gelişmeler yaşandı. Meclis’te yetki olmadığı halde kararlar çıkartılmak istenmesi, başkanlığın ‘ilçede asfalt çalışması’ için kredi çekilmesi yetki isteminin sonradan geri çekilmesi yanı sıra, belediyeden alacaklı firma yetkililerinin Meclis’te dinlenmeleri ve bazı açıklamalar şaşırtıyor.
2019 yılı 5. Olağan Meclis Birleşimi birinci oturumu, 2 Mayıs Perşembe günü saat 15.00’da, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin başkanlığında gerçekleştirildi. Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, kısa bir selamlama konuşmasının ardından, geçtiğimiz ay içerisinde yürütülen faaliyetlere değindi ve gündemin üçüncü maddesi olan, Belediye Başkanı ve Meclis üyeleri tarafından gündeme alınması istenilen konuların görüşülmesine geçildi.
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, ilçede temizlik hizmetlerini yürüten Envitek firmasının bölge sorumlusu Behçet Karadağ’ı bilgi vermesi amacıyla Meclis’e davet ettiğini belirtti ve firma yetkilisinin Meclis üyelerini bilgilendirmesini istedi.
Envitek firmasının, Dörtyol ilçesindeki araç ve personel sayılarını açıklayan Behçet Karadağ, ayrıca ekonomik tablolar ve firmanın Dörtyol Belediyesi’nden olan alacaklarından bahsetti. 3.300.000 TL firma alacağı bulunduğunu belirten Behçet Karadağ, firmanın, 18 milyon dolarlık bir yatırım yapmış olduğunu ve ancak alacaklarını tahsil edebildiği takdirde hizmet sunabileceklerini belirtti.
-KOMİSYON TALEBİ-
İyi Parti Gurup Sözcüsü Emre Arık da konuşmasında, Nisan ayı meclisinde Fatih Gülen tarafından talep edilen Eğitim Komisyonu’nun kurulmasını ve bu komisyonun da eğitimci kökenli meclis üyelerinden oluşturulmasını talep etti. Gündem önerisi oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca Emin Petrol İle Hastane arasındaki alanda yıkımı istenilen yerlerin mecliste görüşülerek karara bağlanmasını talep etti.
MHP Gurup Sözcüsü İsmail Başar, Meclis’in böyle bir yetkisinin olmadığını, bu yetkinin Encümen’de olduğunu hatırlattı ve Encümen’in yetkilerinin Meclis’e aktarılamayacağını belirtti.
Gündemin 4. Maddesinde, 2018 mali yılı belediye kesin hesabı Plan ve Bütçe Komisyonu’na incelenmek üzere oy birliğiyle havale edildi. Plent altı bitümlü sıcak karışım asfalt alımı işinde kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş.’den kredi kullanılması içeren 5. gündem maddesi ise Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin tarafından geri çekildi. 4-Cemil Yıldız-