Dörtyol Devlet Hastanesi’nin temeli atıldı. Salı günkü temel atma törenine; Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, AK Parti Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Şanverdi, Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz, AB Delegasyonu Büyükelçi Christian Berger, Fransa Büyükelçisi Charles Fries, İl Sağlık Müdürü Dr.Ümit Mutlu Tiryaki, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, çok sayıda protokol üyesi ve vatandaşlar katılım gösterdi.
Törenin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, şu bilgiyi verdi:
“48.000 m² kapalı alanda yapımına başlanan Yeni Dörtyol Devlet Hastanesi binası, hem ilçe ve hinterlandında yaşayan vatandaşlarımıza ve hem de geçici koruma altındaki Suriyeli vatandaşlara hizmet edecektir. Yapımına başlanan Dörtyol Devlet Hastanesi’nde, 53’ü yoğun bakım ve 197’si diğer klinik yatakları olmak üzere, toplam 250 yatak kapasitesi A-II rolünde hizmet vermesi planlanmaktadır. Tıbbi donanım, demirbaş ve mefruşat dâhil olan bu projede, Bakanlığımız hizmet politikalarına uygun 105 adet poliklinik odası, 8 adet ameliyathane, 18 yataklı Palyatif Bakım Merkezi, 4 adet yanık yatağı gibi birçok özellikli hizmet sunumuna yönelik alt yapı planlanmıştır. Hastanenin temelinin atılmasından dolayı mutluyuz. Emeği geçenlere şükranlarımızı sunarız.”
Törene katılan Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, AK Parti Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Şanverdi, Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz, AB Delegasyonu Büyükelçi Christian Berger ve Fransa Büyükelçisi Charles Fries’ın konuşmalarının ardından temel atma töreni gerçekleştirildi.
-Dörtyol’da farklı sağlık hizmeti-
Salı günü temeli atılan Dörtyol Hastanesi’nde; palyatif bakım merkezi, diyabet polikliniği, böbrek taşı kırma ünitesi ve plastik cerrahi gibi yeni hizmetler de bulunacak.
Yoğun bakım servisi güçlenerek, en ciddi vakaların tedavisini mümkün kılacak, ayrıca ilk çocuk yoğun bakım ünitesi de devreye girecek.
-Son Teknolojiye sahip modern bir hastane binası-
Yeni hastane, sıfır kâğıt kullanımını hedefleyen dijital bir hastane olacak. Azami güvenlik için de binanın temeline sismik izolatörler monte edilecek, Enerji tasarrufu da ön planda olacak. Ayrıca hastane de; böbrek taşı kırma ünitesi, daha modern bir fizik tedavi merkezi, otomatik kapalı devre reçete yönetimi sistemi gibi yeni donanımlar bulunacak.
Yeni hastanenin, Mart 2021 yılında geçici iş kabulünün yapılması ve yeni hastanenin faaliyete geçmesi öngörülmekte. -Cemil Yıldız-