Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dostlar Yerleşkesine Hayırsever Desteği Çamaşır Makineleri Hediye Edildi

6 Şubat depreminden hemen

6 Şubat depreminden hemen sonra sanatçı Suavi’nin Serinyol mahallesinde kurduğu ve yüzlerce depremzedenin barındığı dostlar yerleşkesine hayırsever destekleri de hızla artıyor. Antakya’nın tanınmış, saygın ailelerinden biri olan  Kuseyri ailesinin üyelerinden hayırsever bir iş insanı Dostlar yerleşkesinin ihtiyacı olan Çamaşır makinelerini yerleşkeye hediye etti.

Hayırsever iş insanı depremin ilk gününden beri gönüllü çalışmalara imza atan ve Serinyol mahallesinde kurduğu yerleşkelerle depremin yaralarını sarmak için çaba sarf eden Suavi’yi arayarak yerleşkede neye ihtiyaçları olduğunu sordu. Sanatçı Suavi hijyen ve temizlik açısından büyük önem arz eden çamaşır makinesi ve kurutma makineleriyle yerleşkede  bir ünite kurmak istediklerini söyleyince hayırsever iş insanı bu ihtiyacı kendi imkanlarıyla karşılayarak yerleşkeye çamaşır makineleri hediye etti.

SUAVİ: “DAYANIŞMA BÜYÜTÜR , DAYANIŞMA YAŞATIR”

Sanatçı Suavi, Serinyol mahallesinde kurdukları Dostlar Dayanışma Derneği olarak iki ayrı alanda yerleşke kurduklarını, bunlardan ilki şuan faaliyette olan ve kullanılan belediyeye ait alan içinde olduğunu ikincisinin de alt yapı çalışmalarına devam edildiğini ve stadyum civarındaki bir alanda Çin’den gelen 75 konteyner ve 5 yönetim konteyneri ile yapılandırıldığını söyledi. Bu anlamda yerleşkelere iki ayrı çamaşırhaneye ihtiyaç duyduklarını ilk çamaşır ünitesini mevcut alanda 11 çamaşır makinesi ve 11 kurutma makinesi ile çalışır hale getirmek istediklerini belirtti. Bu çamaşır üniteleri deprem mağduru halkın hizmetine sunulacak. Akşam saatlerinde kapalı gündüz saatlerinde ise ihtiyaç duyan tüm halka hizmet verecek. İkinci yerleşkede de benzer bir çamaşırhanenin açılacağını ifade eden sanatçı Suavi, dayanışmanın daha uzun süre bir ihtiyaç olarak kendini gösterdiğini, Bu tür desteklere ihtiyaçları olduğunu, yıkımın üç – beş aylık değil muhtemelen beş- on yıllık bir zaman dilimini etkileyeceğini söyledi. Suavi, hayırsever Kuseyri ailesine teşekkür ederken “ Dayanışma Büyütür, Dayanışma Yaşatır “ dedi.

VESTEL VE ŞULE ZORLU’YA TEŞEKKÜR

Serinyol Dostlar Yerleşkesi’nin ihtiyacı olan Çamaşır Makinelerinin temini konusunda hayırsever iş insanımıza kolaylık sağlayan ve destek olan Beyaz Eşya üreticisi VESTEL Firması yanı sıra Şule Zorlu’ya hem sanatçı Suavi hem de hayırsever iş İnsanı teşekkür etti. Suavi hayırsever iş insanı şahsında Kuseyri ailesinin bu anlamlı desteğinin depremzedeleri mutlu edeceğini belirterek, eksik kalan ihtiyaçların  ve çamaşır ünitelerinin de önümüzdeki süreçte dayanışma ile tamamlanacağı inancında olduğunu belirtti. -Sinan Seyfittinoğlu-