Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dr. Babüroğlu’ndan yetkililere çağrı: Hatay’da tablo iç açıcı değil

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde öğretim

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan emekli Tuğgeneral Dr. Naim Babüroğlu, sosyal medya hesabından Hatay’ın stratejik önemine ve deprem sonrası ortaya çıkan tablonun endişe verici olduğuna dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Babüroğlu, paylaşımında Hatay’ın Türkiye’nin güneyini ve Doğu Akdeniz’i kontrol eden stratejik bir konumda olduğunu vurgulayarak, “Hatay Atatürk’ün emanetidir,” dedi. Ancak, deprem sonrası ortaya çıkan tabloyu “iç açıcı değil” olarak nitelendirdi.

Babüroğlu, Hatay’daki demografik yapının tehlikede olduğunu belirtti. Bu kapsamda, yetkililerin demografik yapının değişim tehlikesine karşı acilen gerekli yasal düzenlemeleri yapmaları gerektiğini vurguladı.

İmar Planları Tarihi ve Kültürel Dokuya Uygun Yapılmalı

Deprem sonrası imar planlarının Hatay’ın tarihi ve kültürel dokusunu koruyacak şekilde yapılmasının önemine değinen Babüroğlu, rantın söz konusu olmadığı bir prensiple hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Babüroğlu, başta Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve iktidar partisinin milletvekilleri olmak üzere tüm yetkililere seslenerek, imar planlarının yapılmasında Hatay’ın tarihi ve kültürel dokusunun dikkate alınması gerektiğini söyledi. “Bu konuda ortak tavır sergilemeleri tarihi bir sorumluluktur,” dedi.

Babüroğlu’nun açıklamaları, Hatay’ın korunması ve yeniden inşa sürecinin dikkatle ele alınması gerektiğine dair önemli bir uyarı niteliği taşıyor. – Duygu Ertaş-