Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Duayen hukukçu Atilla Kart, yerel mahkemenin Can Atalay kararını değerlendirdi!

Duayen hukukçu, eski CHP

Duayen hukukçu, eski CHP Konya Milletvkeili Atilla Kart Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın “hak ihlali” gerekçesiyle tahliye edilmesi doğrultusundaki kararını uygulamayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının “Yok hükmünde” olduğunu söyledi.

Böyle bir hukuksuzluğunu Türkiye’de ilk kez yaşandığını belirten Av. Atilla Kart  “Bu bir hukuk skandalı. Anayasa Mahkemesi yerel mahkemeye kararı düzelt diye dosyayı gönderiyor, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi  bir karar bile vermeden, üst yazıyla dosyayı Yargıtay’a gönderiyor. Yok hükmünde olan bir uygulama. Böylesi Türk Hukuk tarihinde ilk kez görülüyor. Bu mahkeme adına, hukuk adına acizlik, zavallılık, korkaklık. HSK’nın derhal bu mahkeme üyelerini görevden alması gerekiyor” dedi.

Yargıtay ne yapacak?

Atilla Kart daha önce örneği olmadığı için  böyle bir uygulama karşısında Yargıtay’ın ne yapacağı konusunda fikri olmadığını ancak, hukuk kuralları içinde toplanıp  ‘AYM dosyayı sana, kararını düzelt diye gönderdi. Kararı sen vereceksin’ demesi gerektiğini ifade etti.

Atilla Kart Yargıtay’ın da yerel mahkemeden farkı olmadığını anımsatarak “Can Atalay dosyası AYM’de gündeme geldiğinde Yargıtay hemen toplanıp cezayı onamıştı. Emir talimat belli yerlerden gelince hukuk kuralları da yok sayılıyor. Acınası bir durum. Çok dramatik bir tablo. Daha önce de hatalar olmuştu ama  Türkiye hiç bu kadar aciz duruma düşürülmemişti” ifadesini kullandı. (Sami Gökçe)