Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dubai’deki Hatay için 10 Aralık’ta açılış var

CZN Burak: “Dubai şubemiz, 10 Aralık’ta sizlerle. Ürünlerimizin çoğu Türkiye’den

CZN Burak: “Dubai şubemiz, 10 Aralık’ta sizlerle. Ürünlerimizin çoğu Türkiye’den gelecek. İnşallah, ülkemizden gelen iş arkadaşlarımızla beraber elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”

CZN Burak olarak bilinen Burak Özdemir, aile olarak ‘Hatay Medeniyetler Sofrası’ restoran zincirleri ile İstanbul’da yarattıkları marka hikayesini, Birleşik Arap Emirlikleri’nin dünyaca ünlü kentine, Dubai’ye taşımaya hazırlanıyor. Hatay’ın yöresel zenginliğini ve mutfak lezzetlerini tanıtmadaki başarısı ile dikkat çeken Özdemir, Arap ve Anadolu Mutfağına ait olan pek çok yemeği de sunan restoranlarındaki şovlarıyla takip edilen, şöhretli bir İnternet fenomeni.
-BURJ KHALİFA-
17 milyonu aşan sosyal medya takipçi sayısı ile dünyaca bilinen bir ‘şef’ halini alan Özdemir, bu tanınırlığını yatırımlarıyla devam ettiriyor. Uzun bir süredir Dubai’de bir restoran açma fikri olan Özdemir, ortaklarıyla bu konudaki çalışmalarını sonlandırmaya hazırlanıyor. Son açıklamasında, “Dubai şubemiz, 10 Aralık’ta sizlerle” diyen Özdemir’in yeni yeri, Dubai’nin dünyaca ünlü binası Burj Khalifa ile aynı lokasyonda. Burj Khalifa, Dubai’de inşası 4 Ocak 2010 tarihinde tamamlanan, dünyanın en yüksek gökdelenidir ve adını, Halife bin Zayid el-Nehyan’dan almıştır.
-2600 M2-
Dubai’nin en can alıcı noktasında, 2600 metrekarelik büyük bir alanda hizmet vermeye hazırlanan CZN Burak’ın yeni yerinin adı “Hatay Medeniyetler Sofrası” olmayacak. Burak Özdemir, kendisini sosyal medya üzerinden takip eden milyonların onu bildiği ‘CZN Burak’ı restoranın isim tabelasına taşırken, 250 kişiyi de istihdam edecek. Hatay yemeklerini, bu defa Ortadoğu’nun ve dünyanın en pahalı kentinde servis edecek olan Özdemir, birçok çalışanın Türkiye’den getirileceğinin de altını çizdi.
-NASIL BAŞLADIM?-
Özdemir, yemek sektörüne atılmasına dair hikaye için daha önce şunları söylemişti:
“17 yaşından da erken bir yaşta başladım çalışmaya. Osmanbey’de bir tekstil firmasında çalışıyordum. Yeri geldiğinde hamallık bile yaptım. Hem çalışıp, hem okudum. Orada çalışmamdan dolayı biraz para biriktirmiştim. Bu parayı bir şekilde değerlendirmek istedim. Vatan Caddesi’nde ufak bir dükkân gördüm. ‘Ne yapabilirim?’ diye düşünürken, Hataylı olmamdan da dolayı, yemek sektörüne yönelmeye karar verdim. Fikir güzel olunca, müşterilerden de güzel tepkiler alınca, babamın çok desteğini gördüm. Sonra da Taksim ve Etiler şubesini açtık.
Hatay, bir gastronomi şehri. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. Biz, Hatay’da, kültür ve mezhep ayırmaksızın, hep beraber büyüdük. Bu farklı kültürlerin yansıması, doğal olarak yemeklere de yansıyor. Birçok farklı yemeğimiz var. Biz de bu yemekleri İstanbul’a taşıyalım ve Türkiye’ye tanıtalım istedik.”
-Tamer Yazar-