Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dündar’ın iddiaları Hatay’ı kapsıyor mu ?

Uğur Dündar, Vakıflar Genel

Uğur Dündar, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde görev yapan bir mühendisin kaleminden, bu kurumda yaşanan büyük bir skandalla ilgili iddiaları paylaştı. Kendisine ulaşan mektupta mühendis, kurumda gerçekleşen ihale usulsüzlüklerine dikkat çekiyor. Hatay’da merak edilen ise, usta gazeteci Uğur Dündar’ın bu iddialarının Hatay’ı kapsayıp kapsamadığı.

Uğur Dündar’ın eline ulaşan mektupta;

“Merhaba Uğur Bey,

Ben Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde mühendis olarak çalışan bir personelim.

Depremde yıkılan veya hasar gören vakıf eseri camiler için Genel Müdürlüğümüzde bugüne kadar ihaleler yapıldı ve yapılmaya devam ediyor.

Bu ihalelerin bir kısmında, ihale komisyonu üyesi olarak ben de yer aldım.

Kurumda yeterli sayıda teknik personelin olmamasına rağmen 300 adet sağlamlaştırma ihalesi acele bir şekilde yapıldı.

Şu anda da 170 cami, medrese gibi vakıf eserleri için personel üzerinde baskı oluşturularak acele bir şekilde yaklaşık maliyet hazırlatılıyor ve bunların ihalesine bir an önce çıkılması planlanıyor…”yazdığı belirtiliyor.

İhale Usulsüzlükleri ve Baskılar
Mühendis, kurumda yeterli teknik personel olmamasına rağmen 300 adet sağlamlaştırma ihalesinin aceleyle yapıldığını ve şu anda 170 cami ve medrese için yaklaşık maliyet hazırlatılarak ihalelerin hızla tamamlanmasının planlandığını belirtti. İhaleler, pazarlık usulü ile yapılırken, ihaleyi alacak yüklenici firmanın Kültür Bakan Yardımcısı B.M. tarafından belirlenip, Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı A.C.A. ve Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Daire Başkanı Ş.K.’ye bildirildiği öne sürüldü.

Yolsuzluk İddiaları
İddiaya göre, C. Bey ve Ş. Hanım tarafından yüklenici firmaya ihalenin kendilerine verileceği söylendi ve ihale bedelinin %10’u tutarındaki meblağın, belirtilen bir şirkete yatırılması istendi. Bu şirketin, depremzedelere yardım ettiği gerekçe olarak sunuldu. Yüklenici, bu bedeli yatırdıktan sonra, kendi belirlediği dört firma ile ihaleye girerek en düşük teklifi verip ihaleyi kazandı.

Her cami için yaklaşık 50 milyon TL sözleşme bedeli üzerinden yüzlerce vakıf eseri için büyük bir para döndüğü ve %10 komisyon üzerinden yüz milyonlarca TL’nin usulsüz bir şekilde transfer edildiği iddia ediliyor. Bir yüklenici firma genel müdür yardımcısının, C. Bey’in sekreteri tarafından aranarak Ramazan yardımı için 1 milyon TL istendiği ve bu paranın yatırıldığının dekontuyla mühendis tarafından görüldüğü de belirtiliyor.

Yetkililere Çağrı
Mühendis, bu vahim iddiaları araştıran Sözcü TV İstanbul Haber Müdürü Cem Özkeskin’e teşekkür ederken, yetkililerin gereğini yapmasını beklediklerini ifade etti.

Bu iddiaların doğruluğu henüz teyit edilmemiş olup, konuyla ilgili resmi açıklamalar beklenmektedir. -Volkan İcil-