Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dünyanın en uzun bisiklet yolu!

Sorunlar Sıfırlandı mı? “Gelen ziyaretçilerin hizmet alacağı mola yerleri, tesis

Sorunlar Sıfırlandı mı?

“Gelen ziyaretçilerin hizmet alacağı mola yerleri, tesis yok! Yolun devamı hala yapılmamış!” denilen yer için konuşanların hangisi doğru, hangisinin soruları yerinde?

Önceki günkü paylaşımında, “Dünyanın en uzun bisiklet yolunun 26 Km ile Hatay’da olduğunu biliyor muydunuz? Deniz, dağ ve ormanın iç içe geçtiği yolumuz muhteşemdir!” ifadesini kullanan AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın tespitinde duranlar, bölgedeki sıkıntılara işaret etti.
Bilindiği gibi konuyu Antakya Gazetesi olarak gündeme taşımış, bir bisiklet sever olan Hatay Turizm Derneği Başkanı Hakan Boyacı’ya bu yolu sormuştuk. Boyacı’nın, “Açıldığı günden bugüne hep sorunlu bir alan oldu, Arsuz Kale Köyü ve Samandağ Çevlik arasında açılan sahil ve bisiklet yolu! Kapandı, açıldı, güvenlik sorunu yaşandı! Hatta bisiklet yoluna giren arabalar görüntülendi! Ya da bu yolun standart olmadığı söylendi! Bisiklet ya da sahil yolunun neden Kale Köyü’ne kadar gittiği de çok sorgulandı! Sanırım, tantanalı açılışları seviyoruz, ama gerisini getiremiyoruz! Ne dersiniz, bisiklet merakı olan bir Başkan olarak?” şeklinde ifade bulan sorumuza verdiği cevap ise şöyle olmuştu:
“Bu konuda, Çevlik-Kale yolu, gerçekten fikir olarak bizlerin de desteklediği ve heyecanlandığı bir proje oldu. Ancak hala eksikliklerin giderilmemiş olması çok üzücü. Bisiklet yoluna insanları davet ediyoruz, ama bu eksiklikler çok eleştiri alıyor. Yol boyunca otomobillerin park edeceği bir alan yok! WC ve benzer ihtiyaçlar için fiziki bir yapı yok! Lastik şişirmek istediğinizde, bir istasyon yok! Kaza ve benzeri durumlarda ilk yardım önlemleri yok! Birçok noktada, acil durumlarda telefon çekmiyor! Trafik sinyalizasyonları zayıf! Gelen ziyaretçilerin hizmet alacağı mola yerleri, tesis yok! Yolun devamı hala yapılmamış! Evet, bu başlıklarda çok şikayet alıyoruz. Turizm aktiviteleri açısından bir projeyi “yapmak” değil, “eksiksiz yapmak”, hizmetin oluşması ve hedefe ulaşması açısından çok önemli. Doğru bir projenin, acele ve eksik bir şekilde açılışının yapılması doğru bir anlayış değil. Gene burada olduğu gibi, sorunların çözümü noktasında ilk günden itibaren kurumların diğer paydaşlarla birlikte çalışması çok önemli.”
Merak edilen; Nisan ayı içinde mevcut sorunları sıralayan Hatay Turizm Derneği Başkanı Hakan Boyacı’nın tespitlerinde yer alan sorunların ne kadarı çözüm buldu, ne kadarı devam ediyor? Tamer Yazar

öncesi…
sonrası…