Defneli Şair Metin Altınöz’ün Şiir Kitabı Çıktı
Defneli Şair Metin Altınöz, uzun süredir emek verdiği şiir kitabını nihayet yayınladı. ”Düşler Firarda” adlı eser 96 sayfadan oluşuyor. Geçtiğimiz hafta sonunda aldığı davet üzerine, Arsuz’da, İskender Sayek’in başkanı olduğu “Füsun Sayek Kültür-Sağlık Festivali” etkinliklerine katılan ve kitabını imzalayan Metin Altınöz’ün kısa biyografisi şöyle:
“1970 Defne ilçesi- Dursunlu Mahallesi doğumlu. Halen fırıncılık yapıyor. Evli ve iki kız çocuk babası. Arapça okur-yazar. Arapça-Türkçe bestelenmiş birçok şarkısını, festival ve farklı ortamlarda seslendirdi. Açıköğretim Yüksekokulu öğrencisi. ‘MERHABA YAMO’ adında Arap diliyle yazılmış 2.kitap çalışması devam ediyor. Şair-Yazar Metin Altınöz, büyük emek isteyen fırıncılık mesleğinde günün yorgunluğunu şiir yazarak ve bağlaması ile şarkı söyleyerek attığını belirtiyor.
Metin Altınöz’un önsöz yorumu şöyle:
“Beş yılı aşkın süreç içinde hazırladığım ‘Düşler Firarda’ adlı şiir kitabımı da sonunda yayınlıyorum. Benim için yerle gök mesafesi kadar uzun olan bu ulvi duyguyu sevgili okurlarla paylaşıyor olmaktan onur duyuyorum. Eşim, çocuklarım, dostlarım şiir, söz, bağlama ve müzik… İşte benim sevdam, işte benim mutluluğum, işte benim hayatım…
Yıl 1986… Ocak ayı soğuklarının hüküm sürdüğü o günler kitaplarla buluşmanın, benim için kardelenin çiçek açmasına eşdeğer bir coşku yarattığına inanıyorum. O dönemlerde okuldan sonra çocuk olarak çalıştığım fırına yakılmak üzere getirilen çuvallarla dolu kitaplardan 15-20 tanesini gizlice, ama masumane saklayıp defalarca okumakla başladı her şey. Okuduğum kitapların çoğunun şiir olması ve şairlerinin de Neyzen Tevfik, Ömer Hayyam, Pir Sultan Abdal, Karacaoğlan gibi önemli isimlerden oluşması sanki bana sunulmuş bir lütuftu. Yıllarca elimden geldiği kadar büyük bir keyif ile kitap okumayı ve şiir türlerini araştırmayı sürdürdüm. Birçok denemeden sonra ben de şiir yazmaya karar verdim.
Yaklaşık olarak 30 yıldır şiir yazıyorum. İlk kitap çalışmam 1989’da baskı aşamasındayken bazı nedenlerden dolayı basımı durduruldu. Buna rağmen asla yılmadım, yazmaktan hiç vazgeçmedim. Yazdım: İşimden arta kalan zamanlarda değil, boş zamanlarım da ise hiç değil; ne zaman ilham geldiyse yazdım. Bazen uykumun bir yarısında, bazen fırının en kalabalık olduğu anda ya da misafirlikte derin bir sohbetin demli çayında dilime dolanan her dizeyi yazdım.
Aşka, sevgiye, ülkemde yaşanan kavgalara; genç, çocuk ölümlerine, insan kurumlarına, her şeyi yazmak istedim. Ama o kadar çoklardı ki, ben sadece bir kısmına dokunabildim. ‘Düşler Firarda’ adlı şiir kitabımda, şiir deryasında bir kum zerresi olabilmek dahi benim için tarifsiz bir hazza vesile olacaktır.
Bu sahadaki çalışmalarımda bana maddi ve manevi desteğini esirgemeyen çok değerli bütün dostlarıma teşekkür ederim.” -Gökay Gökdemir-