Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim dinselleştirilmek isteniyor.

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Genel Başkanı Deniz ezer AKP hükümetlerinin eğitimi dinselleştirilmek istendiğini öne sürüdü.
TÖB-SEN Başkanı Deniz Ezer, Milli Eğitim Bakanlığı’nca 29 Eylül 2023 tarihinde yayımlanın 2022/’23 eğitim öğretim yıl sonu örgün eğitim istatistikleri kitabı ve yönetmelik değişiklikleri ile 21 yıllık AKP iktidarının Eğitimde kalıcı yapısal sorunlar yarattığını öne sürerek şunları kaydetti:
“Bu sorunların ortadan kalkması bir yana daha da, derinleştiği sorunun çözümünü tartışmak yerine bakan değişiklikleriyle sorunların geliştirildiği net gözükmektedir. TÖB-SEN olarak yayınlanan istatistik kitabında bulunan veriler üzerinden 2022-2023 yılı örgün eğitiminin değerlendirmesini yaptık ve basın yoluyla kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. MEB’in resmi verileri, bizlere AKP iktidarının temel amacının eğitimi dinselleştirmek ve eğitimi sermayeye açmak olduğu net gözükmektedir.
Öyle ki sayısal veriler bize kamusal eğitimin her geçen yıl daha çok tasfiye edilerek, özel okulların sürekli artış içinde olduğu ve kamuda da dini eğitim veren okulların teşvik edildiğini, eğitimde yaşanan ticarileşme ve dinselleştirme uygulamalarının artarak yaygınlaştığını bütün yönleriyle ortaya koymaktadır.”
TÖB-SEN açıklamasının sonunda Analiz raporuna da yer verildi. ( Adil Yeşildağ)