Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Eğitim-İş: “Bu düzen değişmeli” açıklaması

Ağrı’nın Hamur ilçesindeki Soğanlıtepe İlkokulu’nda görev yapan 24 yaşındaki öğretmen Irmak Koparan’ın hayatını kaybetmesi, eğitim camiasında derin üzüntüye neden oldu.

Ağrı’nın Hamur ilçesindeki Soğanlıtepe İlkokulu’nda görev yapan 24 yaşındaki öğretmen

Eğitim-İş tarafından yapılan açıklamada, genç öğretmenin vefatı “tüm eğitim emekçilerini sarsan acı bir kayıp” olarak nitelendirildi. Açıklamada, Koparan’ın ölümünün ardından eğitim çalışanlarının maruz kaldığı çalışma koşullarına dikkat çekilerek, öğretmenlerin ekonomik zorluklar, okullarda yaşanan şiddet olayları ve mobbing iddiaları nedeniyle ciddi baskı altında olduğu ifade edildi.
Sendika açıklamasında, eğitim sisteminde yaşanan sorunların öğretmenlerin mesleki ve kişisel yaşamlarını olumsuz etkilediği belirtilerek, “öğretmenlerin yoksulluğa, güvencesizliğe ve çeşitli risklere maruz bırakıldığı” yönünde değerlendirmelere yer verildi.
Eğitim-İş, genç öğretmenin ölümüne ilişkin sürecin tüm yönleriyle aydınlatılması gerektiğini vurgulayarak, idari ve adli süreçlerin takipçisi olacaklarını bildirdi.