Eğitim İş’e göre; Tam Kapanma geç oldu

Fatura Bize Çıkmasın Hatay Eğitim İş, bir açıklama yaparak, bu akşam başlayacak 18 günlük tam kapanma faturasının eğitimcilere çıkarılmamasını istedi. Hatay Eğitim İş Başkanı Mustafa Günal imzalı açıklama özetle şöyle: “Tarafsız bilim insanlarının çok daha önce talep ettiği bu kapanma kararının, korona her gün ortalama 350 insanımızın canını alacak kadar büyümemişken ilan edilmemesi ve hatta […]

Fatura Bize Çıkmasın

Hatay Eğitim İş, bir açıklama yaparak, bu akşam başlayacak 18 günlük tam kapanma faturasının eğitimcilere çıkarılmamasını istedi.
Hatay Eğitim İş Başkanı Mustafa Günal imzalı açıklama özetle şöyle:
“Tarafsız bilim insanlarının çok daha önce talep ettiği bu kapanma kararının, korona her gün ortalama 350 insanımızın canını alacak kadar büyümemişken ilan edilmemesi ve hatta salgının büyümesine lebaleb kongrelerle, şova çevrilen şeyh cenazeleriyle zemin hazırlanması, toplum vicdanına ağır darbe vurmuştur.
Adına ‘tam kapanma’ dense de, birçok sektöre muafiyet tanınması, bu kapanma kararının da sadece adının ‘tam’ olduğunu ve başlamakta olan turizm sezonu öncesi, potansiyel yabancı turistler için bir makyaj niyetliği taşıdığını düşündürmektedir.
Hukukun, toplu sözleşmelerin ve hakkaniyetin de gereği olarak, tüm eğitimcilerin (özel ve tüm kamuda çalışan, yönetici, kadrolu, sözleşmeli, usta öğretici, diğer eğitim çalışanları) yüz yüze eğitim sürecinde üzerlerinde bulunan ders ve ek ders saatleri korunmalıdır.
– Sınıf öğretmenlerinin derslerine branş öğretmenlerinin girdiği saatlere ilişkin,
– Atölye ve laboratuvar öğretmenlerinin koordinatörlüğe ilişkin,
– Bölüm, atölye ve laboratuvar şeflerinin bu görevlerine ilişkin,
– Eğitim Kurumu yöneticilerinin yöneticiliğine ilişkin,
– Öğrencilerin herhangi bir nedenle (teknik ya da imkanların da kaynaklı gerekçelerle) canlı derse katılmamaları durumuna dair,
– Yüz yüze yapılamayacak olan DYK kurslarına ilişkin,
– Hayat boyu öğrenme kapsamındaki kurumlarda görev yapan öğretmen ve usta öğreticilerin yaşayacakları kayıplara ilişkin,
– Ve benzeri durumlarla ilgili ortaya çıkabilecek sorunlar için gerekli tüm düzenlemeler yapılmalı, eğitim çalışanı ve yöneticilerin ücretlerinde kesintiye gidilmesinin önüne geçilmelidir. Derhal hazırlığına başlanması gereken bu düzenlemeler, tam kapanma süreci başlamadan kamuoyuna ilan edilmelidir.
Aşı sırasında arkaya itilen, gönüllü icra edilmesi gereken pandemi görevlerine keyfi olarak koşulan, her fırsatta hakları biraz daha kırpılan eğitim emekçileri için tam kapanma süreci, yeni mağduriyete neden olmamalıdır. Bu süreçte, ayrım yapılmaksızın bütün eğitim emekçilerinin aşılanmaları tamamlanmalıdır.
Eğitim-İş olarak konunun takipçisi olacağımızın, bu süreçte eğitim emekçisine dair yaşatılacak en ufak bir hak gaspı için tüm hukuki yollara başvuracağımızın bilinmesini istiyoruz.” -Cemil Yıldız-

Exit mobile version