Eğitim İş’ten, “okula başlama yaşı” eleştirisi:

Bu yaklaşımla eğitim daha kötüye Hatay Eğitim İş Yönetimi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okula başlama yaşı ile ilgili düzenlemesi ve diğer uygulamalarda yanlışlar yapıldığı iddiasıyla, eğitimin daha da kötüye gideceğini savundu. Hatay Eğitim İş Şube Yönetimi adına kaleme alınan açıklamada şöyle denildi: “Kanunda yapılan ‘zorunlu eğitim çağı çocuklarının yaş düzenlemesi’ sonrası, MEB’in, 4+4+4 sistemi ile alt […]

Bu yaklaşımla eğitim daha kötüye

Hatay Eğitim İş Yönetimi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okula başlama yaşı ile ilgili düzenlemesi ve diğer uygulamalarda yanlışlar yapıldığı iddiasıyla, eğitimin daha da kötüye gideceğini savundu. Hatay Eğitim İş Şube Yönetimi adına kaleme alınan açıklamada şöyle denildi:
“Kanunda yapılan ‘zorunlu eğitim çağı çocuklarının yaş düzenlemesi’ sonrası, MEB’in, 4+4+4 sistemi ile alt üst ettiği eğitim sisteminin en tartışmalı konusu olan okula başlama yaşı ile ilgili olarak yapılan bu düzenleme, ‘İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın Eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir’ şeklindedir. 4+4+4 Yasası’nın tartışıldığı dönemlerde şiddetle karşı çıktığımız, bilimsel dayanağı olmayan okula kayıt yaşının düşürülmesi uygulamasından 6 yıl sonra geri adım atılması, o günkü tepkilerimizin haklılığını ortaya koymaktadır. Bu durum, aynı zamanda AKP iktidarının eğitimdeki yanlışlıklarını ve bilimden uzak tavırlarını da ispatlamaktadır.
İktidar, eğitime yönelik yaklaşımlarını aynı şekilde sürdürdüğü taktirde, sonucun daha da kötü olması kaçınılmazdır. Eğitimde, akıl ve bilim hakim kılınmalıdır. Eğitimin; gerici vakıf, dernek ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na havale edilmesi uygulamalarına, dayatmacı okul kayıtları ve dönüşümlerine, bilimden uzak müfredata, öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılması uygulamalarına son verilmelidir.”
Eğitim İş açıklamasında, diğer birçok uygulamada yanlışlar yapıldığı da savunuldu ve sonuç olarak şu görüşler aktarıldı:
“Bugün yapılan düzenlemelerde eksiklikler vardır ve giderilmelidir. Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Öğretmenlerine yönelik yapılan düzenleme maddelerinin, vurguladığımız yanlışlık ve eksiklikler giderilerek ortaöğretim mevzuatına da işlenmesi gerekir. Sendikamız, düzenlemeye ilişkin değerlendirmelerine devam etmekte olup, eğitim ve öğretmenlerimiz açısından sorun oluşturacak alanlarda mücadelemiz devam edecektir.” -Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version