Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim-İş’ten siyah çelenkli eylem

Türkiye Büyük Millet Meclisi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda görüşülen Öğretmenlik Mesleği Kanunu (ÖMK) teklifine karşı sektör temsilcilerinin tepkisi sürüyor. Eğitim-İş Sendikası, Türkiye genelinde eş zamanlı açıklamalar yaparak, kanun teklifini protesto etti. Sendika üyeleri, Milli Eğitim Müdürlükleri önüne siyah çelenk bırakarak karşı durduklarını ifade etti.
Eğitim-İş Hatay 1 ve 2 Nolu Şubelerinin katılımıyla düzenlenen basın açıklamasını Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Edip Hizmetçi gerçekleştirdi. Hizmetçi, eylem sırasında sendika üyeleriyle birlikte, “ÖMK’ya boyun eğmeyeceğiz, susma haykır ÖMK’ya hayır” sloganları attı.
Basın açıklamasında konuşan Hizmetçi, Eğitim-İş olarak her koşulda cumhuriyet dersi vermeye devam edeceklerini belirtti. Hizmetçi, “Ne çağdışı müfredatınızı tanıyacağız ne eğitimde tarikat ve cemaatlere geçit vereceğiz, ne de Öğretmenlik Meslek Kanunu’nuza boyun eğeceğiz” dedi.
Hizmetçi, meclise sunulan kanun tekliflerinin milletvekilleri tarafından değil, Saray ve Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) koridorlarında hazırlandığını öne sürdü. Eğitim emekçilerine de çağrı yapan Hizmetçi, “Emekçileri, yandaş sarı sendikalardan istifa etmeye ve Eğitim-İş’te birleşmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yeni müfredat ve ÖMK’yı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “talimatı” ile hazırladığını iddia eden Hizmetçi, “Öğretmenlik mesleğinin itibarını ayaklar altına aldınız. Eğitimdeki bu enkazın sorumlusu AKP iktidarıdır” dedi.
Topluma ve cumhuriyete karşı topyekûn bir saldırı olduğunu vurgulayan Hizmetçi ve sendika üyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü binası önüne üzerinde “Yasanıza boyun eğmeyeceğiz” yazılı siyah bir çelenk bıraktı. Hizmetçi, çocukların aç ve susuz bırakıldığını ve öğretmenlik mesleğinin itibarının yok edildiğini belirterek, “Milli eğitimdeki çöküşün sorumlusu olan Millî Eğitim Bakanlığı’nı tüm Türkiye önünde protesto ediyoruz. Ne çağdışı müfredatınızı tanıyacağız ne eğitimde tarikat ve cemaatlere geçit vereceğiz, ne Öğretmenlik Meslek Kanunu’nuza boyun eğeceğiz. And olsun ki her koşulda cumhuriyet dersi vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. – Yusuf Cemil Karaçay-