Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim Özgürleşmiyor, Köleleştiriliyor!

CHP’li Serkan Topal, Öğretmenlerin

CHP’li Serkan Topal, Öğretmenlerin tamamının kadroya alınmasını istedi

CHP Hatay Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi Serkan Topal, iktidarın, 16 yıldır uyguladığı politikalarla eğitimi özgürleştirmek yerine adeta köleleştirdiğini savundu. Milletvekili Serkan Topal, dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında şunları kaydetti:
“Geçtiğimiz ay, Sayın Milli Eğitim Bakanı, Eğitimde 2023 vizyonu projesini açıkladı. Hepimizin heyecanla beklediği bu proje, ne yazık ki başta öğretmenlerimiz olmak üzere bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Çünkü 16 yıldır uygulanan projelere yeni halkalar ekleme ile işe başlayacaklarını ifade ettiler. İşte temel sorun da burada. Oysaki son 16 yılda eğitime eklenen her yeni halka, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin boynuna birer pranga gibi geçirilmiş, eğitim; özgürleştirilmek yerine köleleştirilmiştir. Çünkü sistem, özgür beyinleri ve iradeleri, puanlara, sınavlara, mülakatlara mahkum etmiştir.”
Asli mesleği öğretmenlik olan Milletvekili Serkan Topal, öğretmenlerin isteklerini ana başlıklar halinde şöyle sıraladı:
* 120 bin Öğretmen açığı var. Bu kadrolar kısa vadede kullanılmalıdır. Eğitimden tasarruf yapılarak kadrolar ötelenmemelidir.
* Sözleşmeli öğretmenlerin aile birliği mutlaka sağlanmalıdır. Bunu ,4+2 ya da 3+1 yıl ile çözme eğiliminden vazgeçilmelidir.
* Sözleşmeye geçirilmek üzere, mülakata davet edilen, ancak daha sonra ’60 puan barajına takıldınız’ denilerek elenen öğretmen adaylarının, boş kalan 720 kişilik kadroya puan sıralamasına göre atanmaları sağlanmalıdır.
* Orta vadede; ücretli, sözleşmeli öğretmen uygulamasından vazgeçilmeli ve öğretmenlerimiz tek statüde değerlendirilmelidir.
* Mesleki ve Teknik Eğitim Öğretmenleri, usta öğretici olarak kurslarda görevlendirilmeli ve kadroya alınmalıdır.
* Eğitim emekçilerinin ek göstergeleri 3600’e çıkarılmalıdır.
* Artan Oranlı vergi dilimine son verilmeli, maaşlarda sabit vergi oranına geçilmelidir.
* Atamalarda, özellikle kadın öğretmenlere karşı yapılan ayrımcılığa son verilmeli.
Eğitime hazırlık ödeneği yılda en az bir maaş tutarında olmalı ve tüm eğitim çalışanlarını kapsamalıdır.
* Devlet okullarının tüm ihtiyaçları kamu bütçesinden karşılanmalı, kamu kaynaklarının özel okullara aktarılmasına son verilmelidir.
* Haklarında herhangi bir mahkeme kararı olmadan, haksız-hukuksuz bir şekilde ihraç edilen tüm öğretmenler derhal görevlerine iade edilmelidir. -Cemil Yıldız-