Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim Sen: Keyfi Cezayı Kınıyoruz

Müzeye geçirilmeyince turnike önünde

Müzeye geçirilmeyince turnike önünde oturma eylemi yapan Öğretmen Mürsel Tonguç Salmanoğlu’na soruşturma açıldı, kınama cezası verildi

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında, Hatay Arkeoloji müzesine geçirilmeyen Öğretmen Mürsel Tonguç Salmanoğlu’na soruşturma açıldı ve kınama cezası verildi. Eğitim-Sen Hatay Şubesi Yürütme Kurulu, yaptıkları açıklamada, üyeleri eğitimciye yönelik, keyfi olarak nitelendirdikleri kınama cezasını kınadıklarını bildirdi.
Eğitim-Sen Hatay Yürütme Kurulu konu ile ilgili açıklamasında şunlara yer verdi: “Üyemiz Mürsel Tonguç Salmanoğlu’na Hatay Valiliği tarafından 22.11.2019 soruşturma açılmıştı. Soruşturma nedeni olarak: ‘22.11.2019 tarihinde Hatay Mozaik Müzesine öğretmen kimlik kartı olmamasından dolayı müze içine giremeyince turnike önünde oturma eylemi gerçekleştirmesi’ gerekçe gösterilmişti. Daha önce basına ve kamuoyuna yaptığımız açıklamada üyemize yönelik yapılan bu haksız soruşturmanın derhal durdurulmasını talep etmiştik.
Fakat bugün görüyoruz ki Hatay Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü keyfi uygulamalarına devam etmektedir. Öğretmenin saygınlığını ayaklar altına alan müze yönetimine, soruşturma açılması gerekirken üyemize soruşturma açılarak KINAMA cezası verilmesini biz KINIYORUZ. Üyemize verilen kınama cezası gerekçesi de baştan sona çelişkilerle doludur.
Zorlama yorumlarla verilen ceza kabul edilmez …
Soruşturma sonucu maarif müfettişleri şunları yazmıştır: ‘Mürsel Tonguç Salmanoğlu’nun bu duruma tepki göstermek amacıyla müze girişi turnikesinin yan tarafına çocuğu ile birlikte oturduğu, hiç bir şekilde girişi engellemediğinin doğru olduğu, orada Mürsel Tonguç Salmanoğlu’nun herhangi bir siyasi anlama gelebilecek slogan atmadığı, yapılan ideolojik bir eylem olmadığı, anlaşılmıştır’ aynı Maarif Müfettişleri suç bulamayınca üyemizi 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun. Ödevler ve Sorumluluklar, Davranış ve İşbirliği başlığı altındaki 8.maddesinde ‘Devlet memurları, resmi sıfatlarının gerektirdiği itibar ve güvene layık olduklarını hizmet içindeki ve dışındaki davranışlarıyla göstermek zorundadırlar…’ amir hükmüne aykırı davrandığı aynı zamanda eylem/ fiilin 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 125/B-d ‘Hizmet dışında Devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak’ kapsamına girdiğinden KINAMA cezası ile tecziye edilmesi sonuç ve kanaatine ulaşılmıştır’ demiştir. Zorlama yorumlarla üyemize verilen bu ceza kabul edilemez. Üyemiz hakkında verilen bu KINAMA cezasına itiraz edeceğimizi ve üyemize Her türlü hukuki desteğimizi sunacağımızı buradan basına ve kamuoyuna duyururuz.” -Mehmet ÖZGÜN-