Eğitim – Sen konseri büyüledi

Eğitim Sen Hatay Şubesi yönetiminin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla Sümerler Amfi Tiyatro’da düzenlediği konser, coşkulu bir atmosferde gerçekleşti. Katılımın yoğun olduğu konserde, sevilen sanatçılar Erdal Güney ve Forantası ile Metin & Kemal Kahraman, en güzel şarkılarını seslendirdi, coşkuya coşku kattı. Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Özgür Tıraş, yaptığı konuşmada, konserde sahne alan sanatçılara, katılım […]

Eğitim Sen Hatay Şubesi yönetiminin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla Sümerler Amfi Tiyatro’da düzenlediği konser, coşkulu bir atmosferde gerçekleşti. Katılımın yoğun olduğu konserde, sevilen sanatçılar Erdal Güney ve Forantası ile Metin & Kemal Kahraman, en güzel şarkılarını seslendirdi, coşkuya coşku kattı.
Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Özgür Tıraş, yaptığı konuşmada, konserde sahne alan sanatçılara, katılım gösteren üye ve dostlara teşekkür etti ve şunları dile getirdi.
“Dünya Öğretmenler Günü’nün geçmişi, uluslararası öğretmen örgütlerinin katkılarıyla, 5 Ekim 1966 tarihinde ILO ve UNESCO tarafından ‘Öğretmenlerin Statüsüne İlişkin Tavsiye Kararı’nın alınmasına dayanmaktadır. Tüm dünya öğretmenleri için önemli olan bu tarihi karar, öğretmenlerin toplumsal statüsü ve haklarına yönelik önemli ve tarihi bir adım olmuştur. Tavsiye Kararı Türkiye tarafından da kabul edilen ve altına imza atılan bir belge olmasına rağmen, Türkiye, yıllardır yükümlülüklerini yerine getirmemektedir.
5 Ekim, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO ve ILO tarafından 1994 yılında Dünya Öğretmenler Günü olarak ilan edilmiştir. 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü, Türkiye’den sadece Eğitim Sen’in üyesi olduğu Eğitim Enternasyonali’ne üye yüzden fazla ülkede eş zamanlı olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 5 Ekim kutlamaları, Eğitim Enternasyonali tarafından, Kovid-19 salgınında yaşamını yitiren tüm eğitim emekçilerine ithaf edilmiştir.
Türkiye ekonomisinde, son yıllarda, özellikle geçtiğimiz birkaç ay içinde yaşananlar, döviz kurları ve altın fiyatlarındaki ani yükselişler ve TL’deki aşırı değer kaybı, enflasyonun çift hanelerin üzerinde seyretmesi gibi nedenler, sayıları bir milyonu aşkın eğitim ve bilim emekçisinin çalışma ve yaşam koşullarını ciddi anlamda olumsuz etkilemeyi sürdürmektedir. Öğretmenlerin, hizmetli ve memurların aldıkları maaşlar, yapılan işin önemi ve niteliği açısından bakıldığında, insanca yaşam seviyesinin yanına bile yaklaşamamaktadır.”
-Mehmet ÖZGÜN-

Exit mobile version