Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim-SEN’den Uyarı: Laik Eğitim Tehlikede

2023-2024 eğitim-öğretim yılının sona

2023-2024 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte, Eğitim-SEN İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, Türkiye genelinde eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çeken önemli açıklamalarda bulundu. Ünsal, eğitim sisteminde ciddi sorunların artarak devam ettiğini belirtti.
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) istatistiklerine göre Türkiye’de örgün eğitimde 17,5 milyon öğrenci bulunduğunu ifade eden Ünsal, devlet okullarının çoğunluğu oluşturduğunu vurguladı. Ancak, öğretmen açığı ve sözleşmeli öğretmen uygulamalarının eğitimdeki sıkıntıları artırdığını dile getirdi.
Ünsal, ÇEDES ve MESEM gibi projeler kapsamında yapılan dini içerikli etkinliklerin artmasına dikkat çekti. Bu tür faaliyetlerin öğrenciler üzerindeki etkilerinin derinleştiğini belirten Ünsal, bu durumun laik eğitim ilkesine zarar verdiğini ve eğitimde dinselleşmeye yol açtığını ifade etti.
Ortaöğretimdeki okullaşma oranlarının ve mezuniyet sorunlarının bölgesel farklılıklar gösterdiğini aktaran Ünsal, özellikle ekonomik zorluklar nedeniyle birçok öğrencinin yeterli ve dengeli beslenemediğine değindi. Bu durumun okul devamsızlığını artırdığını belirten Ünsal, temel gıda ürünlerinin fiyatlarının artmasıyla birlikte çocuk yoksulluğunun önemli bir sorun haline geldiğine dikkat çekti.
Ünsal, özellikle süt, yumurta gibi temel gıda ürünlerinin fiyatlarının artmasının, çocukların beslenme sorunlarını daha da derinleştirdiğini ifade etti. Bu sorunların çözülmesi gerektiğini vurgulayan Ünsal, eğitimde eşitlik ve adaletin sağlanması için acil önlemler alınması çağrısında bulundu. -Mehmet Durmaz-