Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim sistemi yine mi değişecek ?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından düzenlenen “Uluslararası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sempozyumu” başladı. Sempozyumda, Türkiye’nin eğitim sisteminin geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulunuldu.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, sempozyumun açılışında, “Uluslararası alanda da en büyük kurumlardan biriyiz. Dijitalleşmeyi de başarmış bir kurumuz,” dedi. 2024 yılında 68 ayrı oturumda 13 milyon adaya sınav gerçekleştireceklerini belirten Ersoy, “Hedefimiz e-sınav sistemini artırmak,” şeklinde konuştu.

Kademeler Arası Geçiş Önemli

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, eğitimde kademeler arası geçişin önemine vurgu yaptı. Yelkenci, “Ortaokuldan liseye ve liseden yükseköğretime geçişte öğrenciyi bütün boyutlarıyla ele alacak bir sistemi geliştirmek kaçınılmaz,” dedi. 4+4+4 eğitim sisteminin son dört yılının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Yeni Eğitim Modeli: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli

Yelkenci, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin beceri temelli bir program olarak tanımlandığını ve bu modelin, düşünce, sosyal ve okur yazarlık becerilerini içereceğini belirtti. “Bu becerilerin kazanılması için süreç odaklı ve geliştirmeci ölçme ve değerlendirme yaklaşımını benimseyeceğiz,” dedi.

Uluslararası Gelişmeler ve Uygulamalar

Sempozyumda, dünya genelinde ölçme değerlendirme alanındaki yeni yaklaşımlar ve yapay zeka tabanlı uygulamalar da masaya yatırılacak. Prof. Dr. Matthias Von Davier, “Eğitim çalışmalarını yakından takip etmemiz gerekiyor,” diyerek uluslararası iş birliğinin önemine dikkat çekti.

Sempozyum üç gün sürecek ve Türkiye’nin eğitim sisteminin geleceği üzerine kapsamlı tartışmalara ev sahipliği yapacak.