Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eldeki tek fotoğraf karesi

İş Yapma Şeklimiz! Trafiğe

İş Yapma Şeklimiz!

Trafiğe kapalı Saray Caddesi’nde önceki gün zemin taşları için tamirat yapan belediyeye bağlı bir ekibin ardından ortaya çıkan bu ‘kirli’ durum, “yaptık, oldu” halinin “bu defa hiç olmamış” finali!

Antakya, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Antakya Belediyesi eliyle hizmet gören, bu anlamda da sorunsuz ilerlemesi gereken bir kent merkezi ama… Eldeki son fotoğraf karesi, belediyelerin iş yapma şeklini göstermesi açısından çok şey söylüyor!

Burası, trafiğe kapalı Saray Caddesi. Bu alanı sık sık kullanan ağır tonajlı araçlar (çöp ve tüp kamyonları) nedeniyle zemin taşları yer yer kırılıyor, çatlıyor. Kent insanının da şikayetine neden olan bu durumu düzeltmek için önceki gün gelen belediyeye bağlı ekiplerin tamiratı sonrasında yaşanan bu görüntü ise “yaptık, oldu” hizmet halinin “bu defa hiç olmamış” finali ne yazık ki!

Çalışmanın saatler sonrasında, akşam saatlerinde çekilen bu fotoğraf karesi, işten geriye kalan molozların olduğu yerde bırakılmasına dair.

-İSTEMİYORUM!-

Çalışmaya dair konuşan bir vatandaş, eldeki ‘umursamazlık” için şunları söyledi:

“Yaptınız, güzel! Peki, buraya gelip de sorunu çözenler, geride şu pisliği niye bırakır? Hangi mantıkla bırakır? Bir iş bu kadar mı denetimsiz yapılır? Bir iş bu kadar mı pis yapılır? Hadi temizledin, molozu olduğu gibi bırakıp gittin gitmesine de bari duba yerleştir! O da yok! Garip bir şekilde, bunu hizmet diye niteleyenler, bir de yapılanı eleştireni eleştirir! Utanmazda  bu durumdan! Şu yaptıkları nedir, biliyor musunuz? ‘Ben yaparım, olur…’ Açıkçası ‘alıştık’ demiyorum! ‘Artık bu kadar savsaklanan bir kentte yaşamak istemiyorum’ diyorum.”

Tamer Yazar