Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Elektrik dağıtım sektörü ekonomiye 30 milyar dolar katkı verdi

Elder Yönetim Kurulu Başkanı

Elder Yönetim Kurulu Başkanı Barış Erdeniz, elektrik dağıtım sektörünün Türkiye ekonomisine bugüne kadar 30 milyar dolarlık katkı sağladığını belirtti. 2024-2025 döneminde sektör yatırımlarının 4 milyar doları bulacağını öngördü.

Erdeniz, elektrik dağıtım sektörünün Türkiye ekonomisine bugüne kadar 30 milyar dolarlık katkı sağladığını vurguladı. Elektrik sektörü, 2023’teki deprem etkilerine rağmen 2 milyar dolarlık yatırım yapmayı başardı. Sektörün, 2024 ve 2025’te de 2’şer milyar dolar yatırım yapması öngörülüyor.

Yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretiminin son 10 yılda Türkiye’de 8,5 kat arttığını belirten Erdeniz, Türkiye’nin kurulu gücünün 190 bin megavata ulaşacağını söyledi.

Erdeniz, elektrik dağıtım sektörünün omurgasının güçlendirilmesi ve yeniden dönüşüme ayak uydurması için finansmana erişim ve sürdürülebilir fiyat politikalarının önemli olduğunu ifade etti.

Elektriğin, üretenden tüketene yaklaşık 950 milyar liralık bir ekosistem olduğunu belirten Erdeniz, sektörün kayıp kaçak oranını 2025 yılında yüzde 10’un altına indirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Enerji tasarrufu ve verimliliğine de değinen Erdeniz, bu alanlarda doğru uygulamaların yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı. Bu yılın sonuna kadar 200 bine yakın LED armatürün dönüştürülmesinin planlandığını aktaran Erdeniz, 2030’a kadar 1,2 milyon armatürün LED’e dönüştürülmesi planı olduğunu belirtti. -AA-