Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Elektrik sayacı yok ama fatura var

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerin

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerin ardından on binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği ve milyonlarca insanın etkilendiği felaketin üzerinden 17 ay geçmesine rağmen, Toroslar EDAŞ hala deprem bölgesindeki abonelerden elektrik faturalarını talep etmeye devam ediyor. Özellikle Hatay’da yaşayan depremzedelerden, daha önce 3 ay ertelenen fatura ödemeleri için yeniden talepte bulunuldu.
Depremde yıkılan evlerdeki elektrik panolarının enkazla birlikte gitmesine rağmen, Toroslar EDAŞ’ın nasıl sayaç okuduğu konusunda da açıklama yapılmadı. Evleri veya iş yerleri zarar gören vatandaşların fatura nüshası istemelerine rağmen, yetkililerin ellerinde bu nüshaların olmadığı belirtiliyor. Fatura nüshası olmaması durumunda ise elektrik kullanım bedelinin nasıl hesaplandığı konusunda net bir bilgi bulunmuyor.
Toroslar EDAŞ, evleri yıkılan, acil yıkılması gereken veya ağır hasar gören binalarda yaşayan vatandaşlara toplu faturalar gönderiyor ancak bu faturaların nasıl fiyatlandırıldığı konusunda net bir açıklama yapmıyor. Faturaları toplu olarak ödemek zorunda olan vatandaşlara taksit imkânı sunulurken, toplu ödeme yapamayanlara esnek ödeme seçenekleri sunuluyor. – Yusuf Cemil Karaçay-