Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eli cebinde konuştu, mecliste tansiyon yükseldi

Meclis Genel Kurulu’nda, AK

Meclis Genel Kurulu’nda, AK Parti Milletvekili Haluk İpek’in eli cebinde yaptığı konuşma, muhalefet sıralarının tepkisine neden oldu. CHP Milletvekili İsmet Güneşhan, İpek’e “Çıkar elini cebinden, tiyatrocu! Burada tiyatro yaptın. Söylediklerinin hiçbiri gerçek değil. Elini cebinden çıkar” diyerek tepki gösterdi. DEM Parti milletvekillerinin de sık sık İpek’e “Elini cebinden çıkar, saygısız” diye laf attığı görüldü.

Siyasette genel başkanlar düzeyinde normalleşme rüzgarları eserken, Meclis Genel Kurulu’nda yaşanan bu olay tansiyonun yükseldiği bir an olarak kaydedildi. AK Partili Haluk İpek’in eli cebinde konuşmasından rahatsız olan milletvekillerinin tepkileri, tartışmanın boyutunu genişletti.

DEM Parti’nin “Sivil darbe uygulamalarının araştırılması” önergesinde konuşan İpek’in, “Hukuk sistemimize ve demokrasimize yönelik, taammüden planlanmış bir orta oyunuyla karşı karşıyayız” şeklindeki ifadelerine CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun tepki gösterdiği belirtildi. İpek’in konuşması boyunca elini cebinde tuttuğu ve bu şekilde konuşmaya devam ettiği aktarıldı.

Tartışmanın ilerleyen dakikalarında ise milletvekilleri arasında sert söylemlerin yaşandığı, “Elini cebinden çıkar”, “Saygısız”, “Tiyatrocu” gibi ifadelerin kullanıldığı görüldü. Bu söylemlerle birlikte tansiyonun yükseldiği ve Meclis Genel Kurulu’nda gerilimli anların yaşandığı belirtildi. – Mehmet Durmaz-