Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emeğiyle üreten kadınlarımız

Her Zaman Yanınızdayız TOBB

Her Zaman Yanınızdayız

TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen: “Kadın girişimcilerimize ve sergi açan girişimcilerimize teşekkür ediyoruz, özellikle de Defne Kadın Üretim Kooperatifi üyesi 6 çocuk annesi kadın girişimcimiz Münevver Ezelsoy’a… Kendisini çok iyi ifade etti. ‘Ekonomiye katılmak istiyorum, projem var, beni destekleyin’ dedi. Gurur duyuyorum sizinle.”

Antakya, Erzin, Dörtyol, Payas, Defne ve İskenderun’dan kadın girişimcilerin katıldığı ‘Girişimci Anneler Günü’ etkinliği sergisinde, Hatay yöresine has ürünlerden oluşan el emeği göz nuru ürünler ve onları üreten kadınlar bir araya geldi. Sergiyi gezenler arasında; İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Yılmaz, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen ve İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez yer aldı.
-EMEKÇİ KADINLAR-
Etkinliğin Panel kısmında konuşan, TOBB Hatay İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen, “Emeğiyle üreten kadınlarımızın yanındayız” mesajını verdi.
Ugutmen, konuşmasına şöyle devam etti:
“Son yıllarda toplumun her alanında büyük bir atılımla aktiflik içerisinde olan kadınlarımız, özellikle çalışma hayatı içerisinde, hızla artan bir oranda yer almaya başlamışlardır. Bugün burada, kadın girişimcilerimiz ve sergi açan tüm stanttaki girişimcilerimize teşekkür ediyoruz, özellikle de Defne Kadın Üretim Kooperatifi üyesi 6 çocuk annesi kadın girişimcimiz Münevver Ezelsoy’a… Kendisini çok iyi ifade etti. ‘Ekonomiye katılmak istiyorum, projem var beni destekleyin’ dedi. Gurur duyuyorum sizinle.
Hatay Kadın Girişimciler Kurulu olarak, sizlerin yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Bundan sonraki üretkenliğimiz birlikte olacak. Sizlerle, yeni projelerle, yeni atılımlarda birlikte hareket edeceğiz.”
-DESTEK SÖZÜ-
Konuya ilişkin konuşan bir diğer isim ise İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz oldu. Yılmaz, “KOSGEB tarafından uygulanan Girişimcilik Destek Programı, girişimciliği teşvik etme ve yaygınlaştırma konusunda önemli bir yere sahip. Bizler de, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak, uzun süredir Odamız bünyesinde faaliyet gösteren KOSGEB İskenderun Temsilciliği ile üyelerimize hizmetler vermekte, özellikle girişimcilik eğitimleri düzenlemek suretiyle, yüzlerce kadının KOSGEB hibe ve kredi desteklerinden faydalanmasını sağlamaktayız. Oda olarak kadın girişimciliğe verdiğimiz öncelik ve önem neticesinde, kadınların ticari hayata daha fazla entegre olmalarını sağlamak amacıyla birtakım projeler üretmekte ve hayata geçirmekteyiz” dedi.
-7 BİN GİRİŞİMCİ-
Konuşmasına, Türkiye genelinde yaklaşık 7 bin girişimci kadından oluşan, Türkiye’nin en geniş girişimci kadın ağına sahip olduklarını söyleyerek başlayan TOBB Girişimcilik Müdürlüğü Uzmanı Handan Köse ise şöyle konuştu:
“Veri tabanımızda, şu an ne yaptığı belli, yaklaşık 7 bin kadın girişimcimiz var. Kurumumuz, Türkiye genelinde değişik faaliyetlerde bulunmaktadır. Hatay Kadın Girişimciler Kurulumuz, iki faaliyetimizi yürütüyor. Bir tanesi, Geleceği Yazan Kadınlar Projesi. TOBB ve TÜRKCELL, bu projeyi Türkiye’de 24 ilde gerçekleştiriyor. Burada amacımız, Türkiye’deki kadınlarımızı teknolojiyle buluşturmak. Kadınların, teknolojik anlamda daha çok var olmasını sağlamak. Yerli ve milli teknolojiyi, belki de biz kadınlarımızın omuzlarında geliştireceğiz diye düşünüyorum. Kasım ayı gibi bu projeyi sonuçlandırmayı hedefliyoruz. Bir de ‘Kız kardeşim’ Projesi yürütüyoruz. TOBB Hatay Kadın Girişimcilerimiz de proje ortağı. Bu projede yaklaşık 9.300 kadına finansal okur-yazarlık, internet güvenliği, sosyal medya kullanımı gibi dersler veriliyor. 9.300 kadından 500 tanesini mülteci kadınlar oluşturmaktadır. Proje, 2019 yılında devam ediyor. Bu projeye ek olarak, yerel lezzet programını açıkladık. Başvuru süresini 31 Mayısa kadar uzattık. Amacımız, yerel lezzetlerin ortaya çıkartılması. Hatay’ın da bu yerel lezzet programından bir kadın girişimci çıkartmasını çok arzu ederiz. Çünkü Hatay Mutfağı, kendine özgü ve çok özel.” -Mutlu Yanık-