Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emekli maaşını 17 bin TL’ye çıkarın

  CHP Genel Başkanı

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den sonra İYİ Parti Lideri Meral Akşener de en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine çıkarılmasını istedi.

Partisinin Meclis Grup toplantısında konuşan Akşener uzunca bir zamandır, ülkenin en önemli sorunlarından birisinin vatandaşın derdini, bir kenara bırakan;  sürekli kavga, sürekli öfke üretip, milletimizi kamplara ayıran;  çirkin bir anlayışın hakim olması olduğunu söyledi

Gerilimden beslenen, bu sözde siyaset anlayışının 21 yıldır, millete hiçbir şey vermediğini savunan Akşener “Aksine, hem bugünümüzü ıskalatıyor; hem de yarınımızı, tehlikeye düşürüyor. 2021 yılından beri,  Memleketimizin, dört bir yanına yaptığımız ziyaretlerde, karşımıza çıkan; 3 yıldır da, ısrarla ile getirdiğimiz, acı bir gerçek var; Şayet asgari ücret, adı üstünde, asgari ücretse; O zaman, nasıl oluyor da;  asgari ücretin altında, emekli maaşı olabiliyor? Tam 3 yıldır; iktidara bu soruyu soruyoruz!  Tam 3 yıldır;  bu garabete, bir an önce, son verilmesini istiyoruz! Tam 3 yıldır;“Emekli maaşlarını, asgari ücretle eşitleyin.” çağrısını yapıyoruz.  Ama bu 3 yılın sonunda; Bırakın, iktidar tarafından bir adım atılmasını; emeklilerimiz için, her geçen gün, daha da kötüleşen bir tabloyla,  karşı karşıyayız.” dedi. Akşener şöyle devam etti;

2002 yılında, en düşük emekli maaşı, asgari ücretin, 1.3 katıyken; bugün, yüzde 60’ına düştü…  10 yıl önce, asgari ücret, 850 lirayken; en düşük emekli maaşı, 1050 liraydı.  Bugün ise;  asgari ücret, 17 bin liraya çıktı; ama en düşük emekli maaşı, 10 bin lirada kaldı. Daha 10 yıl önce;  asgari ücretin, yüzde 24 üzerinde maaş alan emeklilerimiz;  bugün, asgari ücretlinin, neredeyse yarısı kadar maaş alıyor. Memlekette açlık sınırı, 14 bin 431 lirayı bulmuş; Yoksulluk sınırı, 47 bin 9 lira olmuş; İktidar ise; en düşük emekli maaşını, 10 bin lira yapmakla övünüyor. Gerçekten ibretlik.

Geçtiğimiz hafta Sayın Erdoğan ne demişti? “2024 yılı, emeklilerin yılı olacak.” Belli ki kendisi, artık milletten tamamen koptuğu için;  herkesin çevresindekiler gibi, sefa sürdüğünü zannediyor. Ama gerçekler, hiç de öyle olmadığı için;  ben de şimdi, buradan, kendisini;  acilen hamaseti bırakıp, gerçekliğe dönerek;  emeklinin gündemine odaklanmaya davet ediyorum! Emeklilerimizin üzerindeki ağır yükü, derhâl kaldırın.  En düşük emekli maaşını, bir an önce,  asgari ücret seviyesine çıkartın.  En düşük emekli maaşında yapılan artışlardan, tüm emeklilerimizin, faydalanmasını sağlayın. Kök maaş işinden, derhal vazgeçin.  Yüksek ücret üzerinden ve yüksek günle prim ödeyenleri,  daha fazla cezalandırmayın.

Şunu unutmayın ki; Emeklilerimiz sadece, kendi hayatlarından değil, evlatlarının hayatlarından da sorumlu. Çocuk okutuyorlar, oğullarını-kızlarını evlendiriyorlar. Torunlarının geleceğine, destek olmaya çalışıyorlar. Sırtlarındaki yük ortada.

Emeklilerimizi, açlık sınırına bile denk gelmeyen, maaşlar ile yokluğa ve çaresizliğe mahkûm edemezsiniz!  Yandaşınız üç kuruş zarar etti diye, dünyaları yerinden oynatırken milletimizi geçim sıkıntısıyla, borçlarla, bir başına bırakamazsınız! Eşinizi, dostunuzu, akrabanızı, ihya ederken bu memleket için çalışan, çabalayan, ter dökenleri,  daha fazla görmezden gelemezsiniz!

Çünkü devlet yönetmek, gerçekleri görmeyi gerektirir. Nitekim tarih, kendini saraya kapatanların sebep olduğu, nice felaketlerle doludur. Vatandaşınızı duymuyorsanız,  oralarda oturmanızın da, anlamı yoktur. Vatandaşınızı umursamıyorsanız; o makamlarda, tek bir dakika geçirmeye bile, hakkınız yoktur. Vatandaşınızın, kanayan yarasını saramıyorsanız;  Bu milletin de, sizi daha fazla iktidarda tutmasına, lüzum yoktur. Bu kadar basit.

Ülkemizde, her geçen gün daha da derinleşen;  yoksulluğun, fakirliğin ve sosyal adaletsizliğin, en temel sebebi, iktidarın, gerçek bir kalkınma vizyonunun olmamasıdır. İşte bu yüzden biz, İYİ Parti olarak;  Önümüzdeki seçimlerle birlikte;  yerelden başlayarak, 2028’e uzanan süreçte; Türkiye’nin kalkınma yolunu, adım adım inşa edeceğiz. Ekonomimizi de; öncelikle, yerelden başlayarak iyileştireceğiz. (Sami Gökçe)