Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emeklilerden tepki : Mezara bile gidemeyiz bu parayla

En düşük emekli maaşı

En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olarak açıklandı, vatandaşlar zamdan memnun değil.

ürkiye’de en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olarak belirlenmesi, emekliler arasında tepkilere neden oldu. Emekli Mehmet Köksal, “2 bin 500 lira para verdi bize, çocuk gibi aldatıyor. Sen de biliyorsun bunu. 10 bin liraya 2 bin lira olur mu? Mezara zaten gideceğiz, mezara bile gidemezsin bu parayla” şeklinde konuştu.

AKP TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler’in açıklamasının ardından Aksaraylı vatandaşlar, verilen zamların yeterli olmadığını belirtti.

Bir diğer emekli vatandaş Ali Koçak, “Yok idare edemiyoruz. 12 bin lirayla nasıl idare edeceksin? 6 bin lira kira veriyorum bak. Bunun elektriği, bakkalı var idare etmez 12 buçuk da az. En az 15 bin yapsa gene iyiydi. Vermiş ama şu anda yine yetmez. Biz perişanız. İnan ki her dediğimiz şeyi alamıyoruz. Bir şey alacak olsak gönlümüz çekiyor alamıyoruz. Yapamıyoruz, idare etmiyor. Bundan sonra oy veremem, 20 senedir veriyordum bundan sonra vermiyorum” diyerek durumu değerlendirdi.

Yahya Murcu ise enflasyonun resmi rakamlarla uyumlu olmadığını savunarak, “Emeklilerin geçinmesi için en az 20 bin TL maaş gerekiyor” dedi ve aktif olarak çalışan emeklilerin azlığını vurguladı.

Ali Rıza Bay ise, “Eğer bize 12 bin lira çoksa biz geri iade edelim, nasıl olsa aç gezmeye alışkınız. Ben hiç memnun değilim bu işten. Çünkü yaşamak için para olması lazım, para olmadıktan sonra yaşasan ne olur itibar etsen ne olur? Onun için duyan duysun bu para emekliye yakışmıyor” şeklinde görüş belirtti.
Musk’tan Trump’ a seçim bağışı

ABD’li iş insanı Elon Musk, 5 Kasım’da yapılacak ABD Başkanı seçimlerinde Cumhuriyetçi aday Donald Trump’a destek vermek amacıyla her ay 45 milyon dolar bağış yapacağını açıkladı. Musk, geçtiğimiz günlerde Pennsylvania Butler’daki bir miting sırasında silahlı saldırıya uğrayan Trump’ın yanında yer aldığını belirtti.

Wall Street Journal’ın haberine göre, Musk, Trump’ın seçilmesi için harcamalar yapan bir kuruma bu dev bağışı gerçekleştireceğini ifade etti. Habere göre, şimdiye kadar Trump’ı destekleyen bir seçim kampanyasına yapılan en büyük bağış ise 50 milyon dolar olarak kayıtlara geçmişti. (Duygu Ertaş)