Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emeklinin derdi ekonomik zorluk

İskenderun’da Tüm Emekliler Sendikası

İskenderun’da Tüm Emekliler Sendikası Şube Başkanı Mustafa Çankaya, emeklilerin ve kamu emekçilerinin maaş artışlarının belirleneceği günlerde ekonomik zorluklara dikkat çekti. Ulucami Caddesi’ndeki Belediye 4 Nolu Sosyal Tesis yakınında CHP İlçe Başkanı Hüseyin Derin’in de destek verdiği basın açıklamasında konuşan Çankaya, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta yaşanan Madımak Otel katliamını anarak, bu acı olayı unutmayacaklarını vurguladı.
Emeklilerin taleplerini sıralayan Çankaya, emekli aylıklarının yeniden hesaplanarak yüzde 70’e çıkarılması, güncelleme kat sayısında milli gelir artışından pay verilmesi, emekli aylıklarının gerçek enflasyon oranına göre otomatik güncellenmesi gibi beklentilerini dile getirdi. Ayrıca, TBMM’de emekli sendikaları statü yasasının çıkarılması ve toplu sözleşme hakkının anayasal güvence altına alınması gerektiğini belirtti.
Başkan Çankaya, bölgede yaşanan depremin ardından evlerini ve işyerlerini kaybeden vatandaşların yaşadığı sorunlara da dikkat çekti. Hükümetin belirsizlikleri gidermekle sorumlu olduğunu ancak yetersiz kaldığını belirten Çankaya, toplumda rezerv alanlarıyla ilgili net bir çözüm yaşanmadığını ifade etti.
Son olarak Çankaya, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde emeklilerin sesini duyurarak AKP’yi azınlık partisi konumuna düşürdüklerini ifade etti. – Yusuf Cemil Karaçay-