En büyük sorun:

Yanlış Beyan İmar Barışı’na ilişkin bir açıklama yapan ve Hatay gibi bu alanda başvuruları on binleri bulan illerdeki vatandaşlara seslenen Tektaş İmar Barışı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, “İmar affından, 31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş tamamen kaçak veya bir bölümü kaçak ev, işyeri, bina hak sahipleri yararlanabildiği gibi hazine veya belediye […]

Yanlış Beyan

İmar Barışı’na ilişkin bir açıklama yapan ve Hatay gibi bu alanda başvuruları on binleri bulan illerdeki vatandaşlara seslenen Tektaş İmar Barışı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, “İmar affından, 31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş tamamen kaçak veya bir bölümü kaçak ev, işyeri, bina hak sahipleri yararlanabildiği gibi hazine veya belediye arazisi üzerine kaçak olarak yapılmış binalar, gecekondular da yararlanabiliyor” dedi.
İmar barışına ilişkin başvuruların Ekim ayının sonunda biteceğini, ancak ödemelerin Aralık sonuna kadar devam edeceğini söyleyen Çatalkaya, “Kanunda başvuru süresinin 1 yıl daha kadar uzatılabileceği yazıyor. Biz de bu sürenin uzatılması gerektiğini düşünüyoruz. Birinci adım olarak yapı kayıt belgesini alan vatandaşlar ikinci adımda evlerinin iskanlı tapusunu alabiliyor. Atılacak bu adımlardan sonra, hem evlerin değeri artıyor hem kredili satışın önü açılıyor ” şeklinde konuştu.
Süreç içindeki vatandaşların verecekleri beyanların doğru olmasının gerekliliğine de işaret eden, Çatalkaya, şöyle konuştu:
“Bugüne kadarki süreçte imar affıyla ilgili yaşanan en büyük sorun başvuru yapanların yanlış metrekare beyanında bulunması oldu. Binanın gerçek metrekarelerin çıkarılması, ölçülerin doğru hesaplanması gerekiyor. Bu nedenle imar affı başvurusu için uzman kişilerden hizmet alınması büyük önem taşıyor.” -Tamer Yazar-

Exit mobile version