Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen Ev Sahibi Türkiye – Yüzyılın Konut Projesi kapsamında 81 ilde yapılması planlanan 500 bin sosyal konut için kura çekimleri il il devam ediyor. Ancak depremden en ağır şekilde etkilenen illerin başında gelen Hatay, bu hafta açıklanan kura takviminde de yer almadı.
Bakanlık ve TOKİ tarafından paylaşılan 9–15 Şubat 2026 haftasına ait kura çekim takvimine göre, sosyal konut kuraları şu illerde gerçekleştirilecek:
* Yozgat – Kütahya: 9 Şubat Pazartesi
* Bilecik: 10 Şubat Salı
* Çankırı: 11 Şubat Çarşamba
* Bolu: 12 Şubat Perşembe
* Tekirdağ – Balıkesir: 13 Şubat Cuma
Yetkililer tarafından paylaşılan haftalık listede Hatay’a yine yer verilmezken, kentte yaşayan ve uzun süredir kura tarihini bekleyen vatandaşlar duruma tepki gösterdi. 6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Hatay’da, sosyal konutların kura takviminde sürekli geri planda kalması kamuoyunda soru işaretlerine neden oluyor.
TOKİ’nin açıklayacağı yeni takvimle birlikte kura çekimlerinin süreceği belirtilirken, Hatay için tarihin ne zaman netleşeceğine dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
