Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

En Düşük İşçi Ücreti 14 Bin 686 Tl Oldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ çalışanı işçilerin en düşük maaşı 14 bin 686 Tl oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası ve DİSK Genel-İş arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi’nin ek protokolü ve kadrolu işçiler için protokol açıklandı. Buna göre şu anda en düşük ücret, sosyal haklar dahil 14 bin 686 TL oldu

28 lira olan yemek ücretinin 75 TL’ye çıkarıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok “Geçtiğimiz yıl yapılan Toplu İş Sözleşmesi’ne göre şu anda en düşük maaş aylık ortalama 13 bin 796 TL olması gerekirken, Başkanımızın günlük yemek ücretlerini 75 TL’ye çıkartmasının ardından şu anda en düşük ücret, sosyal haklar dahil 14 bin 686 TL olmuştur” dedi.

Tok, “Başkanımız yönetime geldiğinde belediyede ve MESKİ Genel Müdürlüğü’ndeki personel 45 saat çalışıyordu. Başkanımızın talimatıyla sürekli işçilerin de çalışma saatleri 40’a düşürüldü. 6 günlük çalışma süresi 5 güne düşürüldü. Bu da aslında Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından işçiye verilen ciddi bir kazanımdı. Zamlar bu ayki maaşlarına yansıyacak” diye konuştu.