En iyi 100 anı kitaplaştırılacak

En iyi 5 anı ödüllendirilecek ‘Koca Çınarlardan Genç Yüreklere Projesi’ kapsamında, yeni tip koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş üstü vatandaşlar, hayatlarındaki önemli bir hatırayı gençler için yazacak. Peki, Hatay’dan kaç anı bu projeye dahil olur? Yaşı 65 ve üstü olanların başvurabileceği, en az 3 sayfa ve en fazla 15 sayfa olacak şekilde […]

En iyi 5 anı ödüllendirilecek

‘Koca Çınarlardan Genç Yüreklere Projesi’ kapsamında, yeni tip koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş üstü vatandaşlar, hayatlarındaki önemli bir hatırayı gençler için yazacak. Peki, Hatay’dan kaç anı bu projeye dahil olur?

Yaşı 65 ve üstü olanların başvurabileceği, en az 3 sayfa ve en fazla 15 sayfa olacak şekilde yazılacak anıların yarışacağı “Koca Çınarlardan Genç Yüreklere Projesi”, Hatay’dan da başvuru bekliyor. Anadolu Öğrenci Birliği tarafından yapılan bilgilendirmede, konu sınırlamasının olmadığı yarışmaya başvuruların 30 Nisan’a kadar yapılabileceği ifade edildi.
-ELLERİ ÖPÜLESİ-
Hatay ili genelindeki, yaşı 65 ve üstü olanların da katılabileceği yarışma için konuşan Anadolu Platformu İcra Kurulu Başkanı Turgay Aldemir, şu bilgiyi verdi:
“Çin’de ortaya çıkan koronavirüs pandemisi, dünya üzerindeki etkisini her geçen gün artırıyor. Virüsten korunmak isteyen insanlar; Asya’dan Amerika’ya, Afrika’dan Avrupa’ya kadar dünyanın hemen her yerinde evlerine çekilerek kendilerini izole etmeye çalışıyor. Virüsün, daha çok yaşlıları ve kronik rahatsızlığı olanları etkilediği biliniyor. Özellikle risk grubu içerisinde yer alan büyükler, enfekte olan ve vefat edenler arasında ilk sırada yer alıyor.
Bu nedenle, Türkiye başta olmak üzere birçok ülke, 65 yaş üzerindeki insanların sokağa çıkmaması yönünde kararlar aldı. Bu durum, can sıkıntısını ve yılların yükünü ancak dışarı çıkarak hafifleten pek çok büyüğümüz için katlanması zor bir durum. Yaşadıkları uzun yıllar boyunca pek çok hastalık, salgın, savaş, afet veya probleme şahit olan büyüklerimizi evde tutabilmek konusunda da ciddi sıkıntılar yaşansa da, şimdilik başka bir çözüm de bulunmuyor. Bir taraftan büyüklerimize evde kalma sorumluluğu yüklerken, diğer taraftan kendimize de onların sıkıntılarına ortak olma ve yanlarında olduğumuzu hissettirme sorumluluğunu yüklememiz gerekir.
Bu aşamada evlerine kapanan büyüklerimizle bir gönül köprüsü kurmak, onların duygu ve düşüncelerini paylaşacakları bir zemin oluşturmak istiyoruz. Çünkü büyüklerimizin bize olduğu kadar, bizim de onların hayat tecrübelerine, sükûnet ve dinginlik veren gölgelerine ihtiyacımız var.
Bu çalışmayla, bir taraftan büyüklerimizin kendilerine koltuk değneği yaptıkları anılarını dinlemek, dünü bugüne taşımak istiyoruz. Diğer taraftan da koca bir ömre sayısız zorluk, sevinç, hayal, hüzün, başarı sığdıran büyüklerimizi yeniden o günlere götürmek, yüreklerini ve evlerini yeni bir heyecana ve dinamizme kavuşturmak istiyoruz. Bunun için, büyüklerimizle aynı evi paylaşma şansını yakalamış aile bireylerinin, hem onlara hem de bize yardımcı olmalarını bekliyoruz.
İstediğimiz şey çok basit. Elleri öpülesi büyüklerimizin diledikleri bir hatırayı yazmaları ve bize göndermeleri yeterli olacaktır. Bugüne kadar çok değerli hatıralar biriktiren büyüklerimizin kendilerini en çok etkileyen ve yeni neslin bilmesinde fayda gördükleri hatıraları yazıya dökmeleri bizim için büyük bir kazanım olacaktır. Gönderilen anılar Bilim Kurulu tarafından değerlendirilecektir.”
Anılar, kocacinaranilari@gmail.com mail adresi üzerinden gönderilebilecek.  -Tamer Yazar-

Exit mobile version