Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

En İyi İncirler

1.ye Tam Altın, 2.ye

1.ye Tam Altın, 2.ye Yarım Altın, 3.ye Çeyrek Altın

Belen Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Geleneksel Yayla Şenlikleri’nde, bu yıl 5.’si düzenlenen İncir Üreticileri Yarışması kıyasıya bir rekabete sahne oldu.
Yöresel halk sanatçılarının da sahne aldığı programa Aşık Devai, Serdar Koşar, Aşık İbrahim Kurtuni ve Aşık Mustafa İncedil katılarak, birbirinden güzel eserleri seslendirdiler. Bölgedeki üreticilerin katıldığı İncir Yarışması ise jüri oylarıyla sonuçlandırıldı.


Bölgenin en iyi incir üreticileri şöyle sıralandı:
1. Kıcı Mahallesi’nden Abdullah Ateş
2. Benlidere Mahallesi’nden Mehmet Bişer
3. Kıcı Mahallesi’nden Nurettin Başar
Birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ile üçüncüye çeyrek altın verilirken, yarışmayı değerlendiren Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, şunları söyledi:
“Geleneksel hale getirdiğimiz Yöresel Yemek ve İncir Üreticileri Yarışmalarımız, her geçen gün biraz daha popülerliğini arttırıyor. Pandemi nedeniyle biraz ara vermek zorunda kaldık, ama görev süremiz boyunca böyle anlamlı etkinlikleri geliştirerek, yöresel tatlarımızı markalaştırmak, tek amacımız. Katılım sağlayan tüm üreticilerimize bir kez daha teşekkürlerimi sunuyor, seneye çok daha büyük bir organizasyonda görüşmek üzere diyerek, sizleri saygıyla selamlıyorum.” -Cemil Yıldız-