Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Enerji tüketiminde ‘gelire dayalı fatura’ sinyali

Enerji ve Tabii Kaynaklar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz tüketiminde ‘gelire göre fatura’ düzenlemesi yapılacağı sinyalini verdi. Bayraktar, yüksek gelir grubuna sahip tüketicilerin maliyetine göre fatura ödemelerinin daha adil olacağını belirtti.

Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk olan Bakan Bayraktar, Türkiye genelinde doğalgazın yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini belirterek, “Şu anda 81 ilimizde doğalgaz var. Bu artık bir zaruret. Evde, işte ve sanayide kullandığımız önemli bir yakıt. Bunu büyük oranda ithal ediyoruz” dedi.

Bayraktar, devletin salgın döneminden bu yana hane halkı ve ticarethanelere doğalgaz ve elektrikte önemli destekler sağladığını ifade etti. “Bin liralık gaz ve elektrik faturasının yüzde 60’ı halen devletimiz tarafından karşılanıyor. Bütçe imkanları mertebesinde bu desteklere devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bakan Bayraktar, destek mekanizmasının daha etkin kullanılmasının önemine dikkat çekerek, “Gelir grubu yüksek, gerçek maliyete katlanabilecek tüketicilere maliyet esaslı yansıtmak daha doğru diye düşünüyoruz. Gerçekten ihtiyaç sahibi, daha dar gelirli vatandaşlarımızı, emeklilerimizi bu destekten istifade ettirip, yüksek tüketimi olan vatandaşların gerçek maliyetleri karşıladığı bir modeli düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Enerji fiyatlarındaki değişikliklerin enflasyona etkisini göz önünde bulundurarak Merkez Bankası ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile eşgüdüm içinde çalıştıklarını vurgulayan Bayraktar, “Cari açık ve enflasyonla mücadele, bu programın öncelikli unsurlarından biri. Enerji ithalatını düşürecek, cari açık ve enerji maliyetlerini azaltarak enflasyon üzerindeki baskıları hafifleteceğiz” dedi. – Meriç Demiray-