Erasmus+ ile Hatay’da Sürdürülebilirlik

Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen Erasmus+ “Let’s Make The World More GreE+n” projesinin ilk çalışma ziyareti, 30 Ağustos – 3 Eylül 2024 tarihleri arasında Hatay’ın Belen ilçesinde yapıldı. Proje, Belen Kaymakamlığı, Romanya’dan AHA Center ve Letonya’dan Creative Minds for Culture iş birliği ile çevre dostu uygulamaları ve sürdürülebilir enerjiyi teşvik etmeyi […]

Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen Erasmus+ “Let’s Make The World More GreE+n” projesinin ilk çalışma ziyareti, 30 Ağustos – 3 Eylül 2024 tarihleri arasında Hatay’ın Belen ilçesinde yapıldı. Proje, Belen Kaymakamlığı, Romanya’dan AHA Center ve Letonya’dan Creative Minds for Culture iş birliği ile çevre dostu uygulamaları ve sürdürülebilir enerjiyi teşvik etmeyi amaçladı.
Proje kapsamında katılımcılar, Hatay’ın doğal güzellikleri ve biyoçeşitliliği hakkında bilgilendirildi. Kırıkhan Dağ Ceylanları, Amik Gölü’nün kalıntıları olan Gölbaşı, Belen Rüzgar Gülleri ve bölgenin endemik bitkileri gibi önemli doğal alanlar tanıtıldı. Ayrıca, Tosyalı Holding’in güneş enerjisiyle çalışan tesisleri ziyaret edilerek, sürdürülebilir enerji kullanımı üzerine bilgi alındı.


Katılımcılar, Belen ilçesinde ağaç dikimi yaparak Bahçeşehir Belen Kampüsü’nde topraksız tarım uygulamalarını inceledi. Dörtyol Geçilmez Kanyonu’nda çevre temizliği gerçekleştirildi.
Son gün, Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, üç ülkenin katılımcılarını makamında kabul etti. Kaymakam Yılmaz, Hatay’ın deprem sonrası doğal güzelliklerinin yeniden dünyaya tanıtılmasının umut verici olduğunu belirterek, “Hatay’ın eşsiz zenginliklerine sahip çıkmalıyız ve bunları gelecek nesillere miras bırakmalıyız” dedi.
Programın sonunda yapılan sertifika töreniyle birlikte katılımcılar, projeye katkıda bulunan tüm kurumlara ve özellikle Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz’a teşekkürlerini iletti. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version