Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erdoğan polisleri uyardı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Gölbaşı’nda düzenlenen Polis Akademisi Mezuniyet Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu ve polislere yönelik uyarılarda bulundu.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

“Hukukun dışına çıkılarak devlete hizmet edilemez. Kanunun arkasından dolanarak toplumda düzen sağlanmaz. Kamu görevlileri hangi konumda olursa olsun Anayasa ve yasalarla mukayyettir. Görev ve yetkileri mevzuatla sınırlandırılmıştır. Bunun istisnası yoktur ve olamaz.”

“Vatandaşımız kolluk kuvvetlerine baktığında sadece kamu otoritesinin müessir gücünü değil aynı zamanda hukuk devletini de görmek ister.”

“Geçmişte ülkemiz, kendini hukukun ve yasaların üstünde gören bürokratik vesayetten çok çekmiştir. Devletin güvenliği öne sürülerek hukukun üstünlüğü ilkesi çiğnenmiş, milli irade yok sayılmış, Anayasa askıya alınmış, milletimizin özgürlük alanları daraltılmıştır.”

“Hukukun dışına çıkanlara nasıl nefes aldırmıyorsanız, insanımıza karşı da müşfik olacak, görevinizi yaparken ölçüyü kaçırmayacaksınız.”

“Kolluk kuvvetlerinin halka yaklaşımı, devletin vatandaşıyla kurduğu bağın niteliğini ortaya koyan bir ayna gibidir.”

Erdoğan yaptığı açıklamalarda, polis teşkilatının yasalar çerçevesinde görev yapması ve hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalması gerektiğini vurgularken, aynı zamanda vatandaş güvenliğinin sağlanması ve hukuk devleti prensiplerinin korunması gerekliliğini dile getirdi. – Yusuf Cemil Karaçay-