Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erdoğan’dan Özel’e tehdit: “Başkomutan olarak söylüyorum, ayağını denk al”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’i sert sözlerle uyardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda CHP

AK Parti’nin Kongre Süreci ve Yenilenme

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, her kongrenin AK Parti siyasetinde yasal bir zorunluluğun ötesinde, yeni bir başlangıcı temsil ettiğini vurguladı. Önümüzdeki dönemin parti, ittifak ve ülke açısından bir şahlanış dönemi olacağını belirten Erdoğan, bunun işaretlerinin şimdiden görülmeye başlandığını ifade etti.

Muhalefetin tepkilerini normal karşıladıklarını söyleyen Erdoğan, “Sandalyelerin ve ithamların havada uçuşmadığı bir kurultay dahi yapamayanların bize bakıp hırçınlaşması normaldir.” dedi. Ayrıca, Cumhur İttifakı’nın Türkiye’nin teminatı olduğunu belirtti.

Özgür Özel’e Sert Uyarı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in ordu komuta kademesiyle ilgili kullandığı ifadeleri eleştiren Erdoğan, “Sayın Özel, başkomutan olarak sana sesleniyorum. Ayağını denk al, denk almazsan da biz getirmesini biliriz.” diyerek sert bir uyarıda bulundu.

Kongre Değerlendirmesi ve Teşekkürler

Erdoğan, ilçe başkanlıklarında %60, il başkanlıklarında ise %70 oranında değişime gittiklerini, MKYK’da 34 kişinin görevini devrettiğini açıkladı. Kongre sürecinin başarıyla tamamlandığını ve AK Parti’nin kongrelerinde de farkını net bir şekilde ortaya koyduğunu ifade etti. Ankara’daki büyük kongre sırasında salonun dışında 60 bin kişinin bulunduğunu belirten Erdoğan, bu süreçte emeği geçen tüm partililere teşekkür etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kongreye gönderdiği anlamlı çiçek aranjmanının kendilerini memnun ettiğini söyleyen Erdoğan, Bahçeli’ye teşekkürlerini iletti.

AK Parti’de Yenilenme ve Muhalefete Eleştiriler

“AK Parti’de tasfiye olmaz, sadece takviye olur.” diyen Erdoğan, partide yenilenme, tazelenme ve kan değişiminin sürekli olduğunu vurguladı. AK Parti’nin 85 milyonun tamamının partisi olduğunu belirten Erdoğan, rakiplerinin koltuk kavgasından başlarını kaldıramadıklarını ve kendilerinin yeni reform paketleriyle milletin karşısına çıktıklarını ifade etti.

Son haftalarda ortaya çıkan usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarına değinen Erdoğan, ana muhalefetin nasıl bir çirkefin içinde debelendiğini gösterdiğini söyledi. Kurultaylarından tahsillerine, konserlerinden ihalelerine kadar birçok alanda usulsüzlük ve yolsuzlukların ortaya çıktığını belirtti.