Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erdoğan’dan teğmenlere : Bunları temizleyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30-31 Ağustos tarihlerinde yapılan Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde dikkat çeken bir olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Törende mezun olan teğmenler, kılıçlarını çekip “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atmıştı. Erdoğan, bu eylemi istismar olarak nitelendirerek teğmenlere tepki gösterdi.

Erdoğan, 21’inci İmam Hatipliler Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) peygamber ocağı olduğunu vurgulayarak ordunun içindeki bazı yanlışların milletin gözünde olumsuz etkiler yarattığını belirtti. Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ’cü vatan hainlerinin ordunun içine sızdığını ve bu hainlerin temizlendiğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı, mezuniyet törenindeki kılıç çekme eylemiyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Geçenlerde mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Şimdi, bunlarla ilgili olarak gerekli bütün araştırmalar yapılıyor ve oradaki birkaç tane kendini bilmez bunlar da temizlenecek. Biz buralara durup dururken gelmedik. Bu 30 kişi olabilir 50 kişi olabilir, kim olursa olsun bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil. Bunları temizleyeceğiz.”

Erdoğan, özellikle mezuniyet töreninde birinci olan ve adının İkra olduğu belirtilen teğmenlerin isimleriyle ilgili olarak da, “Bu oyuna nasıl gelindi? Şimdi çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi. Ayrıca, ordunun siyasi hesaplaşmalara alet edilmemesi gerektiğini ve ordunun disipliniyle bilinen bir kurum olarak devam edeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda genç teğmenlere hitaben, “Sizler İmam Hatiplisiniz, omuzlarınızda ağır bir yük var. Her birinizin sorumluluğun farkında olacağına yürekten inanıyorum” diyerek, ordunun ve milletin geleceği için gençlere önemli görevler düştüğünü belirtti. – Volkan İcil-