Ergin: Kanser ilaçları yargıya taşınmadan karşılanmalı

Ankara Milletvekili ve eski bakan Sadullah Ergin, kanser hastalarının kullandığı bazı ilaçların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmaması sebebiyle hastaların dava açmak zorunda kaldığını belirtti. Ergin, bu durumun hastaların yaşam hakkını doğrudan etkilediğini vurgulayarak, kanser ilaçlarının SGK tarafından daha etkili bir mekanizma ile karşılanması gerektiğini savundu. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili olan […]

Ankara Milletvekili ve eski bakan Sadullah Ergin, kanser hastalarının kullandığı bazı ilaçların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmaması sebebiyle hastaların dava açmak zorunda kaldığını belirtti. Ergin, bu durumun hastaların yaşam hakkını doğrudan etkilediğini vurgulayarak, kanser ilaçlarının SGK tarafından daha etkili bir mekanizma ile karşılanması gerektiğini savundu.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili olan Ergin, kanser hastalarının tedavi sürecinde yaşadığı mağduriyetleri Meclis gündemine taşıdı ve mevcut SGK sistemiyle ilgili şu bilgileri paylaştı:
“Kanser tedavisinde ilaç bedelleri, ancak dava açılarak alınabiliyor. Bazı mahkemeler, son dönemde kanser ilaçlarının tedbiren ödenmesine ilişkin talepleri reddetmeye başladı. Bu durum, hastaların tedaviye erişiminde ciddi mağduriyetlere ve hak kayıplarına neden oluyor. Bu, hastaların sağlık durumlarının daha da kötüleşmesine yol açmaktadır.”

Sadullah Ergin, kanser hastalarının mağduriyetini önlemek için daha etkili mekanizmaların oluşturulmasını talep ederek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a şu soruları yöneltti:
1. Kanser hastalarının taleplerinin mahkemeler tarafından reddedilmesi sonucu tedavi süreçlerinde yaşanan gecikmeleri önlemek amacıyla, ilaç bedellerinin SGK tarafından geçici olarak karşılanmasını sağlayacak bir mekanizma oluşturulması mümkün müdür?
2. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın bu sorunu yargıya taşımadan, hasta hakları ve kamu yararı çerçevesinde adil ve kalıcı bir çözüme kavuşturmak için ortak bir çalışması var mıdır? Eğer yoksa, böyle bir çalışmayı yapmayı düşünüyor musunuz?

Exit mobile version