Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erkılınç:’’ İlan Sayısındaki Düşüş Can Yakabilir’’

Basın İlan Kurumu’nun 32.

Basın İlan Kurumu’nun 32. Dönem 7. Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Genel Müdür Cavit Erkılınç, kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi ve ilan sayılarındaki azalmaya dikkat çekti. Erkılınç, meslek cemiyetlerinin ilanlar konusunda ortak hareket etmesinin önemine vurgu yaparak, maddi kayıpların önlenmesi için birlikte çalışılması gerektiğini belirtti.
Erkılınç, şube sayısının 28’den 15’e düşürülmesiyle iş süreçlerinin hızlandığını ve denetim raporlarının daha hızlı çözüme kavuşacağını kaydetti. Ayrıca, seçim döneminde verilen vaatlerin ileride mahcubiyet yaratabileceğini ve sektördeki ideolojik yaklaşımların doğru olmadığını ifade etti.
Gazetelerin asgari satış rakamlarını ve sayfa sayılarını düşürmek istediğini ifade eden Erkılınç, kamu kurumlarının satılmayan ve okunmayan gazetelere ilan vermek istemediğini vurguladı. Ayrıca, kamu kurumlarının ihale ilanlarını yayım bedelini düşürmek amacıyla çeşitli yöntemlerle ihale süreçlerini küçülttüğünü belirtti.


Erkılınç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düşük tarife uygulamasına geçilmesine yönelik tavsiye yazısı gönderdiğini de hatırlatarak, kamu kurumlarının ihale ilanlarını sıkı takip ettiklerini ancak ilanların ellerinden alınabileceğini ifade etti. Odaların genel kurul duyurularının gazetelerde yayımlanmadığını ve gazetelerin bu ilanları kaybettiğini söyleyen Erkılınç, ideolojik veya maddi menfaatlerin basının ilkeli duruşunu etkilediğini vurguladı.
Devletin, Basın İlan Kurumu’nun belirlediği kriterlere uyan yayınlara kamu kaynaklarını adil bir şekilde dağıttığını belirten Erkılınç, meslek cemiyetlerinin bir araya gelerek ortak hareket etmelerinin ve menfaat gözetmeksizin iş birliği yapmalarının hayati önem taşıdığını dile getirdi.
Son olarak, resmi ilanların azaldığını ve gazetelerin ayakta kalabilmesi için güçlü bir birlikteliğin şart olduğunu belirten Erkılınç, sahte trafik oranlarına dikkat çekerek bot satın alımlarına karşı uyardı. – Yusuf Cemil Karaçay-