İkinci ziyaretini Tıbbi Aromatik Bitkiler Müzesi’ne yapan Bakan Ersoy, müze hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Ersoy, daha sonra Hatay Arkeoloji Müzesi’ni gezdi. Burada yaptığı basın açıklamasında, UNESCO’dan tescilli 3 şehrimizin bulunduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ersoy, şunları söyledi:
“Birincisi Gaziantep, ikincisi Hatay, üçüncüsü de Afyonkarahisar. Basın mensuplarımızla, Hatay’a, ‘Türk Mutfağı Yılı’ çerçevesinde bir ziyaret düzenledik. Buranın tescilli ürünleri var. Hem
Gastronomi ve Türk Mutfağı diye bakıldığında, sadece lezzetin algılanmaması gerek. Türk mutfağından ve gastronomiden bir gelir elde etmek istiyorsanız, bunun dört bacağı var. Önce ürün tedariki, malzeme tedariki, markalaşması ve standardizasyon gerekiyor. Daha sonrasında nitelikli şefler ön plana çıkıyor, tabii ki o lezzeti vermek açısından. Sonra, bunların sunulacağı mutfaklar ve bununla birlikte de ortamın oluşması gerekiyor. Bu dördünü bir araya getirdiğiniz zaman, gastronomiyi bir ekonomiye çevirebiliyorsunuz, bir gelir elde ediyorsunuz. Bu bağlamda, Türkiye’nin daha kat etmesi gereken yol var. Türkiye’nin gastronomi geliri, konaklama gelirinin yarısı kadar. Bunların birebir eşit olması gerek.”
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, ziyaretlerinin sonuncusunu Hatay Valiliği’ne yaparak, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Bakan Ersoy’un Hatay programı, Vali Doğan ile makamında bir süre sohbet ettikten sonra sona erdi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a ziyaretlerinde; Vali Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Abdulkadir Özel, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Nursal Çakıroğlu ve Yusuf İzci, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüsnü Işıkgör ile diğer yetkililer ve Partililer katıldı. -Cemil Yıldız-