Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eski Milli Savunma Bakanı Çakmakoğlu hayatını kaybetti, kaç yaşında öldü? Ölüm nedeni nedir?

Eski Milli Savunma Bakanı

Eski Milli Savunma Bakanı ve MHP’nin eski Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu, Ankara’da geçirdiği rahatsızlık nedeniyle 93 yaşında hayatını kaybetti. Çakmakoğlu’nun cenazesi, memleketi Kayseri’ye götürülecek ve yarın öğle namazının ardından defnedilecek.

Çakmakoğlu, uzun süredir Ankara’da yaşıyordu ve vefat haberinin ardından siyasiler ve sevenleri taziye mesajları paylaştı. Türkiye siyasetinde önemli bir yere sahip olan Çakmakoğlu, Milli Savunma Bakanlığı görevini yürüttüğü dönemle hatırlanacak.

Cenaze töreni yarın Kayseri’de yapılacak.

Sabahattin Çakmakoğlu kimdir?

Sabahattin Çakmakoğlu (25 Kasım 1930, İncesu, Kayseri – 24.10.2024, Kayseri), Türk bürokrat ve siyasetçi.

İlk ve orta öğrenimini Kayseri’de tamamladı. 1953 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi ve Mülki İdare Amiri olarak kamuda çalışmaya başladı. Kaymakam adayı iken dışarıdan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.

12 yıl boyunca, Kozaklı, Gülşehir, Ürgüp, Çıldır, Bayburt ve Ereğli ilçelerinde kaymakam olarak çalıştı. Üç yıl Ankara Vali Yardımcılığı, sonra da valiliğe terfi ederek sırasıyla Gümüşhane, Isparta, Edirne, Gaziantep, İçelve merkez valisi olarak 20 yıl görev yaptı. Bu arada merkez valisi iken Millî Güvenlik Akademisine İçişleri Bakanlığı adına katılarak mezun oldu.