Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Esnafa ‘Can Suyu’ Cuma Günü Başlıyor

Hatay, 6 Şubat’ta yaşanan

Hatay, 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinden en çok etkilenen iller arasında yer alıyor. Bu kapsamda, Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ve Concern Worldwide iş birliği ile bölgede faaliyet gösteren mikro ve küçük işletmelere yönelik Hibe Programı başlatıldı. Program, işletmelerin mevcut faaliyetlerini güçlendirmek ve yeniden faaliyete geçmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

HBB Yerleşkesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, 1 Ocak 2024 tarihinde başlatılan ve 80 küçük işletmenin destekleneceği program kapsamında önemli açıklamalar yapıldı. Başvuruları değerlendirilerek hibe almaya hak kazanan işletmelerin 2500 pound (yaklaşık 101.295 TL) tutarındaki destek ücretleri, 14 Haziran Cuma günü hesaplarına yatırılacak.

Toplantıda konuşan HBB Genel Sekreter Yardımcısı ve Zabıta Dairesi Başkanı Gökhan Yıldırım, uluslararası derneklerin, kuruluşların ve insanların depremde ağır yara alan Hatay’a destek sağlamalarının kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Yıldırım, “6 Şubat’ta yerle bir olmuş bir şehri tekrar ayağa kaldırmak için mücadele ediyoruz. Bu mücadelede ekonominin önemi büyük. Küçük veya büyük esnaflarımız, ticari teşebbüslerimiz, fabrikalarımız işleyecek ki hayat idame edecek. Bu hibe desteği esnaflarımıza güzel bir can suyu olacak,” dedi.
Depremin yaralarını sarmak için azim ve güçlerinin olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Nice defalar deprem ve afetler yaşadık. Birlik ve beraberliğimizle hepsinin üstesinden geldik. Millet olarak bunun da üstesinden geleceğiz. Depremde yanımızda olan Concern Worldwide gibi uluslararası kuruluşlara ve zorlu günlerimizde yanımızda olan tüm milletlere ayrıca çok teşekkür ediyorum,” diye ekledi.
Hibe Programı Direktörü Admir Bajrami ise depremin etkilerini en aza indirmek ve kenti tekrar ayağa kaldırmak adına çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.-Yusuf Cemil Karaçay-