Esnafın Bitmeyen Çilesi

6 Şubat depremi ile sarsılan Hatay şehri aradan kısa süre geçmesinin ardından da yaşadığı 20 şubatta depremi ile de büyük bir felaketle karşı karşıya kaldı. Bu yaşanan depremlerin ardından tarihi Kurtuluş caddesi esnafı da büyük yaralar aldı. Depremin en çok yıkıma neden olduğu Hatay’ın ANTAKYA ilçesinde esnaf ayağa kalkmak istiyor. Önlerinde birçok sorun olduğunu belirten […]

6 Şubat depremi ile sarsılan Hatay şehri aradan kısa süre geçmesinin ardından da yaşadığı 20 şubatta depremi ile de büyük bir felaketle karşı karşıya kaldı. Bu yaşanan depremlerin ardından tarihi Kurtuluş caddesi esnafı da büyük yaralar aldı. Depremin en çok yıkıma neden olduğu Hatay’ın ANTAKYA ilçesinde esnaf ayağa kalkmak istiyor. Önlerinde birçok sorun olduğunu belirten esnaf en büyük sorun olarak ise belirsizliği görüyor.
6 Şubat ve 20 Şubat depremlerinden sonra neredeyse yerle bir olan Hatay’ın Esnafı en ağır yarayı alan kesimlerden birisi oldu. Şehri ayağa kaldırmak ve yeniden canlılığa kavuşturmak için esnafın ayağa kaldırılması gerekiyor.
Enkazların arasında HAYATA ve ‘’HATAY’A TUTUNMAK’’ isteyen esnafın karşısında kocaman bir ‘’belirsizlik’’ var. Bu belirsizlikler ulaşımdan suya, elektrikten geleceğe dair bir sürü alanda kendini gösteriyor. Esnaf bu belirsizliklerin bir an önce ortadan kaldırılmasını, yeniden ayağa kalkmayı ve yaralarını sarmayı istiyor.
TEKRAR IŞIĞINA KAVUŞMAK
Dünya tarihinin ilk ışıklandırılan caddesi olarak bilinen Kurtuluş Caddesi’nin esnaflarından Büyük Eczane sahibi Haydar Temiz, KURTULUŞ caddesinin yaşadığı sorunları ve mağduriyetleri dile getirdi.
15 yıl boyunca Kurtuluş Caddesi’nde esnaflık yapan Haydar Temiz, depremin ertesi günü işyerinin talan edildiğini ancak Antakya’yı terk etmediğini belirtti. Depremin hemen ardından Kurtuluş Caddesi’nde iş yerini açan ilk esnaflardan biri olduğunu ifade eden Temiz, caddeye en büyük zararının yıkım ekipleri tarafından verildiğine dikkat çekti.
Belediyenin ise mağduriyetlerini gidermek için yetersiz kaldığını ifade eden Temiz hem Antakya Belediyesi’nin hem de Büyükşehir Belediyesinin kendilerine yardım etmediğini belirtti. Yıkımlar devam ederken, caddeyi toz toprak içinde bırakıp yetkililerin sulama araçlarını göndermediğini dile getiren Temiz, esnaf ve vatandaşların mağduriyetlerini gidermeye çalıştıklarını ancak sonuç alamadıklarını kaydetti.
Sorumluların kim olduğunu bilmediklerini belirten Temiz, Valiliğe durumu iletmek istediklerinde ise şikâyet hatlarına ulaşamadıklarını ifade etti. Kurtuluş Caddesi’nin güneş battıktan sonra karanlık bir yer haline geldiğini ve caddenin güvensiz bir atmosfer oluşturduğunu vurguladı.
Ayrıca, Hatsu’nun kullanılmayan iş yerlerine ve evlere fatura gönderdiğini ancak en çok suya ihtiyaç duydukları zamanda kimseyi bulamadıkları belirten Temiz, kimse tarafından yaralarının sarılmadığını ifade etti.
Son olarak, “DEPREMDE ÖLMEDİK, ANCAK BU BELİRSİZLİK BİZİ ÖLDÜRECEK” diyerek sözlerini tamamladı.-Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version