Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Etnospor Dayanışma Obası’nda Foseptik Kabusu

Defne ilçesi Koçören Mahallesi’nde

Defne ilçesi Koçören Mahallesi’nde yer alan Etnospor Dayanışma Obası’nda halk, günlerdir kötü kokuyla baş etmeye çalışıyor. Kriz, Kırgız çadırlarının bulunduğu yerleşkede bir çadırın kanalizasyon sisteminin patlamasıyla başladı. Patlayan kanalizasyon sistemi nedeniyle foseptik suları çevredeki bahçeye akıtıldı. Çadır sakinleri, tam 10 gündür kokudan etkilenerek zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyor.

Duruma isyan eden oba sakini, WhatsApp ihbar hattımıza gönderdiği videoda yaşadığı zorlukları paylaştı. Yetkililerin acilen müdahale etmesi gerektiğini belirten oba sakini, “Burası Defne Etnospor Dayanışma Obası. Çadırlarımızdan birinin kanalizasyonu patladı, tamir edilmesi 4 günü buldu. Ancak, tüm kirli su bahçeye akıtıldı. Bir haftadır bu dayanılmaz kokuyla yaşıyoruz. Hepimiz zor durumdayız, oturacak yerimiz kalmadı,” ifadelerini kullandı.

Kokunun yaşam kalitesini ciddi şekilde düşürdüğünü belirten oba sakinleri, özellikle hasta olan kişilerin bu durumda daha fazla zorluk çektiğini vurguladı. Etnospor Dayanışma Obası sakinleri, yetkililere seslenerek sorunun çözümü için acil adım atılmasını talep etti.