Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EYT’nin Yıllık Maliyeti 724 Milyar TL

Hazine ve Maliye Bakanı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi gündemindeki son gelişmeleri Bloomberg HT-Habertürk yayınında değerlendirdi. Şimşek, EYT’nin hayata geçirilmesine ilişkin eleştirilerde bulundu ve öne çıkan ifadeleri şöyle oldu:
“EYT’nin maliyeti 724 milyar TL oldu. Geçen sene seçimden önce muhalefetin popülist iteklemesiyle EYT geçti. Bütçe dengelerinin iyileşmesinde mesafe kat ettik. Gelecek sene bütçe açığının milli gelire oranını yüzde 3’ün altına çekeceğiz.”
“Büyümede yeniden dengelenmeyi sağladık. Enflasyonun ana kaynağı iç talep kaynaklı büyüme. KKM’de 44 haftadır kesintisiz düşüş var. Bu durum para politikasının işleyişini etkiliyor.”
“Kalıcı refah artışı için istihdam önemlidir. Geçici olarak ekonomide bir yavaşlama sürecine giriyoruz. Enflasyondaki düşüşle birlikte reel ücret artışları yaşanacak.”
“Dolar/TL’de yaşanan dalgalanmalar vatandaşları ve şirketleri tedirgin ediyor. Geçen sene yüksek bütçe açığı ve enflasyon vardı. İnşaat maliyetlerinde artışın bu sene devam etmesi beklenmiyor.”
“Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Asgari ücret reel olarak artmıştır. Haziran 2024 itibariyle asgari ücret 524 dolar. Asgari ücreti vergi dışında bıraktık ve bu yılki maliyeti 670 milyar TL oldu.” – Yusuf Cemil Karaçay-