Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fabrikatöre Şantaj İddiası!

Antakya’da bir salça fabrikası


Antakya’da bir salça fabrikası sahibine, uygunsuz görüntüler kullanılarak 30 ton salça alacağı ödenmedi ve şantaj yapılmak istendi. Konuyla ilgili 7 şüpheli yakalandı.

Antakya’ya bağlı kırsalda salça fabrikası olan bir iş insanına, uygunsuz görüntüleri çekilerek şantaj yapılmak istendi. 30 ton salça parasının şantaj yapılarak ödenmek istenmemesi üzerine, olay, güvenlik güçlerine intikal etti. Jandarma, sıkı bir takip sonrası, şantaj yaptıkları öne sürülen 7 kişiyi Antalya, Adana ile Gaziantep illerinde yakaladı. Hatay Jandarmasının uzun takibi sonucunda, “Silahlı Yağma, Şantaj ve Tehdit Olayı”, Jandarmanın Dedektifleri JASAT tarafından çözüldü.
Edinilen bilgiye göre, Antakya ilçesi Bohşin Mahallesi’nde bulunan A.İ. isimli şahsa ait salça fabrikasından alınan 35.000 lira değerindeki yaklaşık 30 ton salça ücretinin, fabrika sahibine ait uygunsuz görüntüler kullanılarak ve şantaj yapılmak suretiyle ödenmemesi üzerine, işyeri sahibinin silahla tehdit edilmesi ve yağma suçuna karışan şüphelilerin tespiti ve yakalanması amacıyla, Antakya İlçe Jandarma Komutanlığı’nın dedektifleri, Jandarma Suç Araştırma timleri (JASAT) ile Demirköprü Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından yapılan planlı istihbarat faaliyeti sonucunda, örgüt lideri konumunda olan O.T. ile P.E., A.P., G.Y., K.K., M.T. ve A.D. isimli 7 şüphelinin, suçu örgütlü olarak işledikleri tespit edildi.
5 Ocak Çarşamba günü, şüphelilerin yakalanması amacıyla Antalya, Gaziantep ve Adana illerindeki belirlenen adreslerde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlar sonucunda, 5 şüpheli şahıs, belirlenen adreslerinde yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte ayrıca, 172 gr. uyuşturucu madde ile 1 gr. Metamfetamin ele geçirildi.
Jandarmadaki işlemlerin tamamlanmasını ardından, 5 şüpheli, 6 Ocak Perşembe günü adliyeye çıkartıldı ve ifadelerinin alınmasını müteakip, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. -Cemil Yıldız-