Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fahiş Kira Artışına Hapis Cezası

Türk Ceza Kanunu’nda yapılacak

Türk Ceza Kanunu’nda yapılacak düzenleme ile piyasa ortalamasının üzerinde fahiş kira artışı yapan ev sahiplerine hapis ve para cezası uygulanması gündemde. Adalet Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hazırlayacağı yasal düzenleme, Meclis’e sunulmak üzere planlanıyor.

Haklarında 3 yıl hapis cezası ile soruşturma açılan fırsatçı ev sahipleri, mahkemenin takdirine bağlı olarak tutuklu olarak yargılanabilecekler. Bu adım, haksız kazanç elde edenleri caydırmayı amaçlayan önemli bir düzenleme olarak değerlendiriliyor.

Arabuluculuk Süreci ile Kiralık Konut Uyuşmazlıkları:
Yeni düzenleme ile birlikte kira tespit, tahliye, uyarlama, kontrat kaynaklı sorunlar, taşınmaz paylaşımı ve kat mülkiyetinden kaynaklı uyuşmazlıklar gibi kiralık konutlara ilişkin davalara 1 Eylül itibarıyla arabuluculuk süreci uygulanacak. Arabuluculuk süreci, taraflar arasında anlaşmazlıkların daha hızlı ve uzlaşmacı bir şekilde çözülmesini hedefliyor.
Kiraların Yüksek Olduğu İllerde Memurlara Kira Desteği:
Büyükşehirler başta olmak üzere kiraların yüksek olduğu illerde ise memur kesimine yönelik il ve ilçe bazında kira desteği çalışmalarının yapılacağı belirtiliyor. Bu uygulama, kamu görevlilerinin yaşam koşullarını iyileştirmeyi hedefleyerek, kiraların yüksek olduğu bölgelerdeki konut maliyetlerine katkı sağlamayı amaçlıyor. – Yusuf Cemil Karaçay –