Proje için, 81 ilde toplum gönüllüsü gençlerden oluşan özel ekipler kuruldu. Proje ekipleri, yüz yüze ziyaretler yaparak, ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlükleri, okul yönetimleri ve öğrenciler ile görüşerek, müzik odasına ihtiyaç duyan ve mekan sağlayabilecek liseleri belirlemeye başladı.
Vo-dafone FreeZone Son Ses Online Müzik Yarışması’nın ikincisini düzenlemeye hazırlanan Vodafone FreeZone, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) işbirliğiyle bir liseye müzik odası kuracak. Bu şanslı lise Hatay’dan da olabilir. Projenin duyurusu için, “Türkiye’nin genç sesini seçmek için hemen oy ver, bir okulu müzikle buluşturmamıza destek ol” mottosuyla bir iletişim kampanyası da başlatıldı. Bu arada, müzik odasının kurulacağı lise, 20 Mayıs’ta Vodafone FreeZone YouTube kanalından canlı yayınlanacak büyük finalde açıklanacak.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, bu yıl ikincisini düzenleyecekleri yarışmayla gençlere “Türkiye’nin yeni genç sesi” olma konusunda fırsat eşitliği sunduklarını bildirdi. Aynı eşitlik anlayışıyla genç yetenekleri müzikle buluşturacak bir projeyi daha hayata geçirdiklerini aktaran Aksoy, şunları kaydetti:
“TOG iş birliğiyle gerçekleştireceğimiz projeyle bir lisemize müzik odası kuracağız. Yarışma kapsamında Türkiye’nin genç sesini seçmek için oy veren herkes bir okulu müzikle buluşturmamıza destek olacak. Şanslı okulumuzu 20 Mayıs’ta Vodafone FreeZone YouTube kanalından canlı olarak yayınlayacağımız büyük finalde duyuracağız. Herkesi yarışmanın yarı finalistleri ve finalistleri için oy vererek kampanyamıza destek olmaya davet ediyoruz.”
-BÜYÜK BULUŞMA-
TOG Genel Müdürü Murat Çitilgülü de, toplum gönüllülerinin, 17 yıldır gençlerin yaşadığı illerde ve tüm Türkiye’de toplumsal sorunların tespit edilmesi ve çözümlerin yenilikçi yaklaşımlarla hayata geçmesinde gönüllü olarak aktif rol aldığını belirtti. Vodafone FreeZone’nin, gençlerin yeteneklerinin güçlendirilmesi ve hayallerinin büyümesi için gösterdiği duyarlılıkla herkese ilham veren önemli bir projeyi hayata geçirdiğini aktaran Çitilgülü, “Biz de toplum gönüllüsü gençlerin Türkiye’de, liseli gençlerle ve liselerle kuracağı ilişkilerle, genç yeteneklerin müzikle buluşmasına ve yine gençlerin tespit ettiği bir okula müzik odası kurulmasına katkı sunmak için desteklerinizi bekliyoruz” dedi.
-SEÇİCİ KURUL-
Açıklamaya göre, proje için 81 ilde toplum gönüllüsü gençlerden oluşan özel ekipler kuruldu. Proje ekipleri, yüz yüze ziyaretler yaparak, ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlükleri, okul yönetimleri ve öğrenciler ile görüşerek müzik odasına ihtiyaç duyan ve mekan sağlayabilecek liseleri belirlemeye başladı.
Bir sonraki adımda, aday okullar arasında TOG tarafından yapılacak ön elemenin ardından, 7 bölgeden 14 lisenin yer alacağı bir kısa liste hazırlanacak. Belirtilen ihtiyaçlara ve müzik odası için sağlanan fiziksel imkanlara göre, Vodafone FreeZone ve TOG seçici kurulunun ortak kararıyla bir lise seçilecek. Vodafone FreeZone’un kuracağı müzik odasının ise yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte hizmete açılması hedefleniyor.
-HALK OYLAMASI-
Yarışmada, yarı finalistler için halk oylaması Acunn.com/FreezoneSonSes adresinde 25 Nisan’a kadar sürecek. Halk oylamasının ardından jüri özel puanı ve basın jürisi puanının da eklenmesiyle en çok oy toplayan 6 yarışmacı finale yükselecek. 20 Mayıs’ta yapılacak ve Vodafone FreeZone YouTube ile TV8,5 kanallarından canlı yayınlanacak finalde, yine halk oylamasıyla Türkiye’nin yeni genç sesi seçilecek.
-MÜLTECİLER-
Yarışmanın önemli destekçilerinden, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) , Hatay ve diğer illerde mülteciler bazında çalışmalar yapan da bir kurum. 2018 yılı içinde hayata geçirdiği “Genç Mültecileri Destekleme Projesi” bunlardan biri. Proje, Suriye’den gelen 18-30 yaş arasındaki mülteci gençlerle Türkiyeli gençlerin bağının güçlendirilmesini, gençlerin sağlık hizmetlerine erişmesini amaçladı. 3 yılı aşkın bir süredir devam eden Genç Mültecileri Destekleme Projesi’nde, başta cinsel sağlık ve üreme sağlığı olmak üzere, sağlık hizmetlerine erişim ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddetle mücadele eğitimleri düzenlendi.
Hatay, Ankara, Diyarbakır ve İzmir’de, 15-30 yaş arasındaki genç mültecileri güçlendirerek uyum süreçlerini desteklemeyi, bu yolla sivil alanda gençlik ve insani yardım çalışmaları temelinde sosyal etki oluşturmayı da amaçlayan Proje bünyesinde; 52196 hizmet verildi, 20014 kişi merkezlerden en az bir hizmet aldı, 10803 kişi Cinsel Sağlık Üreme Sağlığı hizmeti aldı, 8485 kişi, Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet konusunda bireysel ve/veya gurup çalışmasına katıldı, 11728 kişi de Sosyal Uyum ve Birlikte Yaşam etkinliklerine katıldı. -Tamer Yazar-