Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Galatasaray bugün sahneye çıkacak

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında bugün İsviçre’nin Young Boys takımıyla karşılaşacak. Maç, TSİ 22.00’de Bern kentindeki Wankdorf Stadı’nda oynanacak ve TRT 1 ile Tabii platformundan canlı yayınlanacak.

Galatasaray’ın Avrupa Kupalarındaki Performansı
Galatasaray, bu maçıyla Avrupa kupalarındaki 317. mücadelesine çıkacak. Geçtiğimiz sezon Trendyol Süper Lig’de 102 puan toplayarak şampiyon olan sarı-kırmızılı ekip, üst üste 2. ve toplamda 24. kez şampiyonluk yaşadı. Ancak ülke puanı nedeniyle UEFA Şampiyonlar Ligi’ne play-off turundan başlamak zorunda kaldı.

Young Boys’un Durumu
Young Boys, İsviçre Süper Lig’de geçen sezon şampiyon olmuştu ve bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’ne play-off turunda dahil oldu. Ancak, bu sezon İsviçre Süper Lig’inde beklenen performansı sergileyemedi; 5 hafta sonunda 2 beraberlik ve 3 yenilgi alarak 11. sırada bulunuyor. Tek galibiyetini ise İsviçre Kupası’nda amatör takım Printse-Nendaz’ı 10-0 yenerek elde etti.

Hakemler ve Teknik Direktörler
Müsabakayı Almanya Futbol Federasyonundan hakem Daniel Siebert yönetecek. Siebert’in yardımcılıklarını Jan Seidel ve Rafael Foltyn üstlenecek, dördüncü hakem olarak ise Daniel Schlager görev yapacak. Video Yardımcı Hakem (VAR) odasında Christian Dingert ve yardımcısı Benjamin Cortus bulunacak.

Kadro ve Eksikler
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi’ndeki Sparta Prag maçının ardından aldığı 2 maçlık ceza nedeniyle bu karşılaşmada yedek kulübesinde olamayacak. Ayrıca, milli oyuncu Kaan Ayhan cezası, Kolombiyalı stoper Davinson Sanchez ise sakatlığı nedeniyle maça çıkamayacak. Transfer görüşmeleri nedeniyle ligdeki Hatayspor ve Konyaspor maçlarında forma giymeyen Wilfried Zaha’nın da oynayıp oynamayacağı belirsiz. Üst solunum enfeksiyonu geçiren Derrick Köhn’ün durumu ise maç saatinde netleşecek.

Galatasaray’ın Young Boys maçı kamp kadrosunda şu futbolcular yer alıyor:

Fernando Muslera
Günay Güvenç
Ahmet Şen
Davinson Sanchez
Leo Dubois
Derrick Köhn
Kaan Ayhan
Elias Jelert
Victor Nelsson
Abdülkerim Bardakcı
Metehan Baltacı
Kerem Demirbay
Gabriel Sara
Berkan Kutlu
Hakim Ziyech
Lucas Torreira
Kerem Aktürkoğlu
Yunus Akgün
Wilfried Zaha
Dries Mertens
Barış Alper Yılmaz
Mauro Icardi
Michy Batshuayi
Galatasaray’ın İsviçre Temsilcileriyle Rekoru
Galatasaray, Avrupa kupalarında İsviçre takımlarıyla şimdiye kadar 17 kez karşılaştı ve 11 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde etti. Sarı-kırmızılı ekip, İsviçre temsilcileriyle iç sahada oynadığı 8 maçta yenilgi yüzü görmedi. Ancak, deplasmanda oynadığı 8 maçta 4 galibiyet ve 4 yenilgi aldı.

İlginç Eşleşmeler
Galatasaray, İsviçre takımlarıyla ilk eşleşmesinde 1963-1964 sezonunda Zürih ile karşılaşmış ve kura ile elenmişti. Ayrıca, 1988-1989 sezonunda Neuchatel Xamax ile oynadığı maçlar, Türk futbol tarihinin unutulmazları arasında yer alıyor.

Young Boys ise Türk takımlarıyla yalnızca bir kez karşılaştı; 2010-2011 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü eleme turunda Fenerbahçe’yi eleyerek play-off turuna yükseldi.

Rövanş Maçı
İki takım arasındaki rövanş maçı 27 Ağustos Salı günü İstanbul’da yapılacak. İki maç sonucunda turu geçen takım, 36 takımlı yeni formatıyla oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi’ne adını yazdıracak. –